03 / 05 / 2024

asfalt parası

asfalt parası

Katıldığı televizyon programında Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, asfalt katılım bedelinin kaldırılmasının gündemde olduğunu söyledi. Melih Gökçek, Başkentgaz'ı da eleştirdi...

Melih Gökçek: Asfaltı kullanan para ödemeli!

Belediyelerin topladığı asfalt parasıyla ilgili yeni bir öneri getiren Melih Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi.

Ankara'da dönüşüm tartışmaları!

Milliyet Ankara yazarlarından Ömür Ünver, kentteki "kentsel dönüşüm" tartışmalarını köşesine taşıdı. İşte "asfalt parası" ve "8 ayrı alanla ilişkin kentsel dönüşüm kararı"yla ilgili yaşanan gelişmeler...

Gayrimenkul sahiplerinden alınan asfalt parası zorunlu mu?

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Melih Gökçek: Asfaltı kullanan para ödemeli!

Belediyelerin topladığı asfalt parasıyla ilgili yeni bir öneri getiren Melih Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi.

Bünyan'da asfalt çalışmaları devam ediyor!

Üç bölgede sıcak asfalt çalışması yaptıklarını kaydeden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, “Fatih Mahallesi Fen Lisesi önü, TOKİ Evleri ve Nail Bozkurt Caddesi sıcak asfaltlama işlemi tamamlandı

Kayseri Bünyan'da asfalt çalışmaları devam ediyor!

Üç bölgede sıcak asfalt çalışması yaptıklarını kaydeden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlıı, "Fatih Mahallesi Fen Lisesi önü, Toki Evleri ve Nail Bozkurt Caddesi sıcak asfaltlama işlemi tamamlandı.

Beylikdüzü'ndeki yürüyüş yollarına mastik asfalt döşeniyor!

Beylikdüzü Belediyesi, ABD ve AB ülkelerinde uzun yıllardır uygulanan mastik asfalt uygulamasını parklar, yürüyüş yolları ve spor sahalarında kullanmaya başladı. Peki mastik asfalt nedir? Mastik asfalt niçin tercih edilir?

Kocaeli Santral kavşağında asfalt çalışması yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi santral kavşağında sinyalizasyon çalışması yaptı. Çalışma kapsamında yenilene kavşakta asfalt uygulaması gerçekleştirildi. Kavşak ve çalıma yapılan devamındaki yol bölümüne yaklaşık bin 500 ton asfalt serildi.

Kilis TOKİ yoluna asfalt dökülecek!

Mehmet Sanlı Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutları ile Üniversitesi birbirine bağlayan yolun asfalt yapılması için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kepçe ve grayderler ile kilit taşını sökmeye başladı

Ankara'da her evden asfalt parası alınacak!

Melih Gökçek’in Ankara’da yurttaşları bezdiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gökçek şimdi de belediyenin döktüğü asfalt için ev sahiplerine ‘asfalt parası’nı ödemeleri için ihbarname gönderdi..

1961 yılında İstanbul Belediyesi parasız kalınca arsalarını satmaya başlamış!

1961 yılında İstanbul Belediyesi parasız kalınca arsalarını satmaya başlamış. Atatürk Havalimanı'nın yanında bulunan, büyüklüğü belirtilmeyen arsa Ulaştırma Bakanlığı'na 23 milyon liraya satılmış. Belediye para ile borçlarını ödeyecekmiş.

Antalya Serik'te asfalt çalışmaları devam ediyor!

Fen İşleri ekipleri Serik İlçesi Karıncalı ve Çanakçı köyleri bağlantı yolunda asfalt çalışması yürütüyor. Aynı zamanda çevre köylerini Antalya-Alanya yoluna bağlayan toplam 7 kilometrelik yol kaliteli sıcak asfaltla kaplanıyor.

Maden ihalelerine parası olmayan alınmayacak!

Hükümet, enerji alanında gündemden düşmeyen madenler ve HES’lerle ilgili yöntem değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Enerji sektöründe hükümet tarafından hazırlanan yeni düzenlemelerle, yatırım yapacak parası olmayan işadamları, maden ihalelerine alınmayac

Altındağ'a 122 bin ton asfalt döküldü!

2014 yılında bir rekora imza attıklarını söyleyen Başkent Ankara Altındağ Belediye Başkan'ı Veysel Tiryaki, bu yıl Altındağ'ın yollarına 122 bin ton asfalt döktüklerini vurguladı.

asfalt parası Haberi

asfalt parası

Son günlerde kentte en çok konuşulan ve tartışılan; asfalt katılım bedeli, doğalgaz konularına değinen Melih Gökçek, özetle şunları söyledi:


“Başkentgaz, ‘Git parayı belediyeye kendin yatır’ diyorlarsa yatırmayacaksınız. Evinizin önüne kadar doğalgazı Başkentgaz getirmek zorunda. Vatandaşın sayacının pili bitiyor, ‘senin sayacın bozuk, mekanik sayaca dön’ diyor. Kesinlikle pili değiştirmek zorundalar. Bazılarını zorla değiştiriyorlar, mahkemeye vereceksiniz, 400 TL depozito istiyorlar. Şu ana kadar Ankara’da 60 bin sayaç değiştirdiler. Vatandaşın hem Savcılığa hem de EPDK’ya gitmesi lazım. EPDK’ya da çağrım, yasa gereği; önce ikaz sonra para, fesihe kadar gider.


ŞU ANDA VATANDAŞIMIZ ÖDEMEYEBİLİR


Meclis’te bu hafta ertelemeyi çıkarttık, Sayın Başbakanımız da bu asfalt parasını kaldırmayı düşünüyor, süreç içerisinde de bir çözüm bulunur diye düşündük. Bundan sonra asfalt parası gelmeyecek. Bazı vatandaşlarımız ödedi bunu, ödeyenlere herhangi...