04 / 05 / 2024

asgari arazi büyüklükleri

asgari arazi büyüklükleri

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da asgari tarımsal arazi büyüklüğü belirlendi. Peki, asgari tarımsal arazi büyüklüğü nedir? Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Bodrum’da 4 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki arazi turizme açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla-Bodrum’da yaklaşık 4 bin 800 futbol sahası büyüklüğünde bir alan turizme açıyor.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Jeoloji Mühendisinden ezber bozan İstanbul depremi açıklaması: 5 ile 6.7 büyüklüğü arasında...

Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara Denizi'deki fay haritası ve fayların ürettiği deprem büyüklükleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

İzmir'de 1688'de 7 büyüklüğünde depreme neden olan fay tespit edildi!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 2 yıldır yürüttükleri proje kapsamında 1688 yılında meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki depremin kaynaklandığı İzmir fayını ortaya çıkardıklarını belirtti.

7 şeker fabrikasının arazi büyüklüğü azaltıldı!

Şeker fabrikaları ile birlikte arsa ve arazilerin de satılmasına tepki ve şikayet gelince, 7 fabrikanın arazi büyüklüğü birden 2.9 milyon metrekare azaltıldı.

Yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015!

Tarımsal araziler Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemiyor ve bölünemiyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015 ne kadar?

Yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi!

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü, Bölge farklılıklarına göre il ve ilçelerin kanuna ekli listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri olarak ifade ediliyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi nasıl olur

Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı!

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü, bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik, ekolojik ve teknik özellikleri gözetilerek Bakanlık tarafından belirlenir. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı nasıl olur?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

15 Mayıs 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleriyle ilgili hususlar açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri ile ilgili esaslar, 15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanununda açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da asgari tarımsal arazi büyüklüğü belirlendi. Peki, asgari tarımsal arazi büyüklüğü nedir? Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

asgari arazi büyüklükleri Haberi

asgari arazi büyüklükleri

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da asgari tarımsal arazi büyüklüğü belirlendi.


Kanun gereğince, asgari tarımsal arazi büyüklüğü, üretim faaliyet ve girdileri rasyonel ve ekonomik olarak kullanıldığı takdirde, bir tarımsal arazide elde edilen verimliliğin, söz konusu tarımsal arazinin daha fazla küçülmesi hâlinde elde edilemeyeceği Bakanlıkça belirlenen en küçük tarımsal parsel büyüklüğüne deniyor. Peki, asgari tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar? 


Asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 0,3 hektardan küçük belirlenemiyor. Buna karşın Bakanlık asgari tarımsal arazi büyüklüklerini günün koşullarına göre artırabiliyor. 


Asgari tarımsal arazi büyüklüğü..

MADDE 4 – 5403...