10 / 05 / 2024

asgari ücret enflasyon

asgari ücret enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) artık enflasyon rakamlarının hesaplanmasında madde sepetini kullanmama kararı aldı kurum bunun yerine endeks açıklayacak. TÜİK'in açıklamadığı enflasyon sepeti CHP tarafından hesaplandı. Asgari ücretlinin alım gücündeki kayıp rakamlarla ortaya konuldu.

DİSK: Asgari ücret yüksek enflasyon koşullarında yılda dört kez belirlenmeli!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DİSK bu ay toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi, asgari ücrete ilişkin taleplerini madde madde açıkladı.

Asgari ücret zammı için ilk adım atılıyor: Pazarlık masasında 16 bin TL var…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammının yıl başında kapsamlı bir güncelleme ile ele alınacağını belirtmişti. Ekim ayı enflasyon rakamlarının Cuma günü açıklanması öncesinde, "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu gündemi oldukça meşgul ediyor. 

Asgari ücret masaya yatırıldı! 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı!

Milyonların heyecanla beklediği yeni asgari ücret zammında yine enflasyon etkili olacak. Asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte asgari ücret masaya yatırıldı ve 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı. Detaylar...

OVP ile enflasyon hesabı sil baştan değişti! Asgari ücret 17 bin 104 TL mi oluyor? Acil bakın!

Ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ile enflasyon hesabı sil baştan değişti. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte son dakika hesaplamaları...

Emekli maaş zammında kritik rakam! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilecek mi? 

Memur ve emeklilerin maaş zammı için yarın açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları kritik öneme sahip. Peki en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilecek mi? 

Ara zam gören asgari ücret yine zayıf kaldı! Sadece 8 ay aştı

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücrete yapılan 'ara zam' açlık sınırını karşılamıyor. Asgari ücret son 222 ayda sadece 8 ay açlık sınırını aşabildi. Bunun 4 ayı da son üç senede yaşandı. İşte tüm detaylar...

Nefesler tutuldu! Asgari ücret zammında kritik tarih 5 Haziran!

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete temmuzda yapılacak zamma çevrildi. Asgari ücret zammında beklentilerin netleşmesi konusunda kritik veriler ise 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon rakamları oldu.

Asgari ücretle ilgili flaş zam açıklaması. Asgari ücret müjdesi geldi

Asgari ücret nalan vatandaşlar, ellerindeki paranın enflasyon karşısında eridiğini dile getirerek temmuz ayında iyi bir zam yapılması gerektiğini belirtiyor. Hükümet cephesinden temmuz ayı için zam açıklaması geldi ancak zam oranı ilerleyen günlerde belli olacak. Hükümetten konu hakkında yeni bir aç

Asgari ücrete zam kesinlik resmiyet kazandı. İşte yeni resmi asgari ücret

Asgari ücret alan vatandaşlar enflasyon karşısında ezildiklerini belirterek asgari ücretin artırılması talebinde bulunuyordu. Asgari ücret artışıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Asgari ücret artışı netlik kazandı. İşte detaylar...

Asgari ücret temmuz zammında yeni tablo! Tek tek hesaplandı! İşte yüzde 15-20-25-35 zamla alacağınız maaş hesabı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sinyalini verdiği asgari ücret ara zammına ilişkin ayrıntılar araştırılırken, insanlar da temmuz zammıyla beraber aylıklarının ne kadar olacağını hesaplamaya çalışıyor. 6 aylık enflasyon bilgileri ışığında belirlenen zam oranı konusunda üç veri ortaya çıktı.

Merkez Bankası Başkanı’ndan dikkat çeken enflasyon ve asgari ücret açıklaması! İşte detaylar!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, asgari ücret ve enflasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Enflasyon rakamları açıklanıyor! Asgari ücret zammından önce gözler yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi!

Asgari ücret görüşmelerinden önce vatandaşların gözü de kulağı da yarın açıklanacak kasım ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. İşte detaylar!

Asgari ücret tek tek hesaplandı! İşçinin eline geçecek rakam belli oldu!

Asgari ücret zammı için gözler7 Aralık'taki toplantıya çevrildi. Bu süreçte beklentiler de netleşmeye başladı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre 2023 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 30 ile yüzde 50 arasında olması bekleniyor. Bu zam oranlarına göre net asgari ücret tek t

asgari ücret enflasyon Haberi

asgari ücret enflasyon

TÜİK, kamuoyunda tartışmalara neden olan TÜFE hesabı için derlediği fiyatları neden durdurduğuna ilişkin bilgilendirme yaptı.

Kurum geçmişte açıkladıkları tutarların, ilgili ay içinde birkaç kez derlenen mal ve hizmet fiyatlarının çeşitli kriterlere göre ağırlıklandırılarak ortalamasının alınarak hesaplandığını belirtti.

Kamuoyunda, o ayda oluşan son fiyatların göz önüne alınarak, TÜİK fiyatlarıyla kıyaslandığını ve böylece fiyatlara ilişkin eleştirilerin doğduğu ileri sürülen açıklamada bu nedenle, bazı Avrupa ülkelerinde de kullanılan tutar-bedel açıklaması yerine endeks açıklama yöntemine geçileceği duyuruldu.

Dünya gazetesinin haberine göre; TÜİK açıklamasında, açıklanacak endeksin tek tek mallar olmayacağı, 144 kalemden oluşan uluslararası standart “Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması (COICOP 5-Classification of Inpidual Consumption according to Purpose)” sınıflamasının kullanılacağı belirtildi.

TÜİK açıklamasında, benzin fiyatları örnek verilerek, çok çeşitli illerde, ortalama tüketimle fiyatın hesaplandığını, bireylerin ise kendi alışverişlerini...