04 / 05 / 2024

askeri projeler

askeri projeler

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz.” açıklamasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bakan Işık’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Darıca askeri alan dev projelerle cazibe merkezi olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca eski askeri alanının sahil bölgesinde inşa edilen dev projeler bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Lütfi Elvan: Tır trafiğinden kurtulmak için yeni projeler geliştiriyoruz!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, TIR trafiğinden kurtarmak istedikleri İstanbul için yeni projeler geliştirdiklerini belirtti.TIR'ları rampa ile denizden geçireceklerini dile geitren Bakan Elvan, TIR'ları İstanbul'a sokmayacaklarının altını çizdi.

Kuleli Askeri Lisesi’nin yalıtımında Kalekim imzası!

İstanbul’un tarihi simgelerinden biri olan Kuleli Askeri Lisesi’nin yalıtım uygulaması, Kalekim tarafından gerçekleştirildi. Kalekim, ek binalar ve de dersliklerin bulunduğu cepheye, ‘Kale Mantolama’ sistemini uyguladı.

Tasarım Koridorları yarışmasında ödül kazanan projeler belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Türkiye genelinde 77 projenin başvurduğu “ Tasarım Koridorları ” ulusal fikir yarışmasında ödül kazanan projeler belli oldu...

5 yıla kadar kira garantili projeler!

Projeler sezona '5 yıla kadar kira garantisi' ile girdi Yatırım için konut almak isteyen, ancak riski sevmeyen müşterileri çekmek için inşaat şirketleri peş peşe kira garantisi vermeye başladı.

Kısa İnşaat Özel Projeler Tasarım Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Kısa İnşaat Özel Projeler Tasarım Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi, Süleyman Kısa Şube Müdürlüğü'nde 10 milyon TL'lik sermaye ile 18 Eylül'de kuruldu.

İstanbul'daki kira garantili projeler!

Konut sektöründe artan rekabet, yatırımcıları, birbirinden avantajlı kampanyalarla müşterilerinin dikkatini çekmeye zorunlu kılıyor. Kira garantisi kampanyaları da bunlardan biri. İşte İstanbul'daki kira garantili projeler ve fiyatları…

Nef'ten 4-4'lük projeler!

Timur Gayrimenkul, NEF markasıyla yatırımcılara cezbedici projeler sunmaya devam ediyor. Bugüne kadar 18 projeyi hayata geçiren grup, dört yeni projesiyle de piyasanın canlanmasına katkıda bulunuyor.

1943 yılında Maçka Silahhanesi'ni Askeri Müze yapmak istemişler!

Topkapı Sarayı'nın avlusunda, Ayasofya'nın yakınında ve onunla çağdaş olan Aya İrini Kilisesi Askeri Müze olarak kullanılıyormuş. Buradaki tarihi eserlerin daha iyi muhafazası için Maçka Silahhanesi'ne taşınması için başvuruda bulunulmuş.

Gayrimenkul satışlarında faiz uygulamayan projeler!

Gayrimenkul satışlarında faiz uygulamayan projeler şöyle sıralanıyor; Terrace mix, Tema Terrace, Gül Park Butik ve Liman Park projelerinin gayrimenkul satışlarında faiz uygulaması yer almıyor.

Seyran Şehir satışı devam eden projeler arasında birinci oldu!

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan 2014 Yılı Temmuz Ayı Satış Raporu'na göre, 32 milyon 501 bin 914 liralık satışla Makro-Akyapı Ortak Girişimi'nin Seyran Şehir satışı devam eden projeler arasında birinci oldu.

Harbiye Askeri Müzesi'nde müzekartı olanlara yüzde 20 indirim!

Koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açışından dünyanın en eski ve önde gelen müzelerinden biri olan Harbiye Askeri Müzesi’nin tanıtımı için Genelkurmay Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğine imza attı.

Manisa eski askeri hastane binası, hükümet konağı olacak!

Şehzadeler Kaymakamlığı, devir işlemleri tamamlanan 14 bin 500 metrekarelik eski askeri hastane binasına Hükümet Konağı yapacak. Kaymakam İsmail Çorumoğlu, İçişleri Bakanlığı'na proje ödeneği için başvurunun yapıldığını belirtti.

askeri projeler Haberi

askeri projeler

Askeri alanların kurum ya da kuruluşlara verilmesine tepki gösteren CHP’li Biçer,  “Askeri arazilerin belediyelere verilmesi ile ilgili ihale/protokol yapılmasının planlanıp planlanmadığını bilmiyoruz. Herhangi bir protokol ya da ihale olması durumunda askeri arazilerin belediyelere verilmesi esnasında ihale/protokol şartlarının neler olacağını da şeffaflık prensibi doğrultusunda açıklamaları gerekir” dedi.


“AÇIKÇA ÇELİŞKİ VAR”


Konu hakkında çelişkili durumlar olduğunu, bunların kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklaması gerektiğini ifade eden Biçer, “15 Temmuz sonrasında hükümetin, askeri alanların taşınması ile ilgili kamuoyuna yaptığı duyuruda, bu alanları yeşil alan ve park olarak kullanılacağına dair verilen sözlerle bu alanların kentsel dönüşüme açılması ile ilgili yapılan açıklama arasında açıkça çelişki var. Ayrıca askeri alanların taşınacağı bölgeler nasıl ve kimlerle tespit edilecek? Bu hususta yapılacak ilgili çalışma kamuoyu ile paylaşılacak mı? Bir diğer...