29 / 07 / 2024

askeri tesis ihaleleri 2014

askeri tesis ihaleleri 2014

Aydınlık, özelleştirmesi planlananı askeri arazi ve tesislerin listesine ulaştı. Bu arazilerin ve tesislerin bölgenin emlak uzmanları tarafından belirtilen tahmini taban fiyatlar haberin içerisinde yer alıyor...

Tekirdağ'daki 78 adet iş yeri ile Edirne'deki sosyal tesis kiraya veriliyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa'da 78 adet iş yeri ile Edirne Karaağaç'taki sosyal tesis alanı kiraya veriliyor. Peki iki ildeki kiralama ihaleleri ne zaman yapılacak? 

Belediyeden 2 ilde satılık arsa ve tesis!

Samsun ve Kayseri'de yer alan arsa ve günübirlik tesis satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 27 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

Yozgat'ta askeri tesis yapımı mecliste!

Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzurum'da askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM'de!

Erzurum'a veya ilçelerine bir askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kulak İnşaat'tan Tarsus'a 456 konut ve işyeri geliyor!

Konut inşaatı, iş merkezi, otoyol, askeri tesis, otel, hastane, okul, prefabrik konut, yüzme havuzu, toplu konut, alışveriş ve spor merkezi gibi alanlara yoğunlaşan Kulak İnşaat, bugüne kadar 4 milyon metrekarelik alanda, 40 binin üzerinde konut üretti.

AOÇ'deki devlet mezarlığına askeri tesis kurulmasına tepki!

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki devlet mezarlığının bulunduğu bölgeye askeri tesis kurulması planına sert tepki gösteren Karakuş, "Gerekirse AİHM'e gideriz" dedi.

Karmod Prefabrik Nijerya'da askeri tesis kurdu!

Karmod Prefabrik, Nijerya'nın kuzey doğusunda toplam 7 binadan oluşan askeri tesis yapılarının kurulumunu gerçekleştirerek teslim etti.

Askeri yasak bölge nedir?

Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölge olan askeri yasak bölge nedir? Askeri yasak bölge dereceleri nelerdir?

Irak'taki konut projeleri yarım kaldı!

Türk firmaların çekilmesi nedeniyle Irak'taki yatırım projeleri durdu. Ülkedeki konut, elektrik santrali, askeri tesis, yol, köprü, baraj, alışveriş merkezi, stadyum, okul, hastane gibi pek çok proje yarım kaldı...

Zincirbozan'daki askeri tesis demokrasi atölyesi olacak!

12 Eylül darbesinin ardından birçok siyasetçinin zorunlu ikameti olan Zincirbozan'daki askerî tesis, demokrasi atölyesi oluyor. Burada artık öğrenciler için yaz kampları düzenlenecek.

Beşiktaş Kulubü Başkanı Fikret Orman Düzce'de tesis inşa edecek!

Düzce Beşiktaşlılar Derneği davetlisi olarak geldiği Düzce'de gazetecilere açıklama yapan Fikret Orman, "Beşiktaş'a Düzce'de tesis yapmak istiyoruz" dedi.

TOKİ, Denizli Honaz'da yurt ve sosyal tesis yaptıracak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Denizli Honaz'da 300 kişilik yurt ve sosyal tesis ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yaptırmak üzere ihale düzenledi

Köylerde entegre tesis niteliğinde olmayan yapılar denetlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı ve İmar Kanunu'yla yapı denetim firmalarını teknik müşavirlik kuruluşlarına dönüştürecek. Köylerdeki entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları da denetleyebilecek

askeri tesis ihaleleri 2014 Haberi

askeri tesis ihaleleri 2014


Hükümetin TBMM'ye sevk ettiği Askerlik Kanunu ile bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgili değişiklikler sonucunda, Genelkurmay Başkanlığına ait yurt çapındaki 234 tesisin özelleştirilmesinin yolu açılacak. Aydınlık, özelleştirilmesi veya satış gerçekleşmezse kiralanması öngörülen askeri tesislerin listesine ulaştı. 


Listede İstanbul Harbiye Orduevi, Fenerbahçe Orduevi, Selimiye Astsubay Orduevi, Ankara Gazi Orduevi gibi bilinen askeri tesisler de var. 


Özelleştirilmesi düşünülen diğer bazı askeri tesisler şöyle:


-Adana Orduevi -Ankara Gazi Orduevi 

- Ankara Anıttepe Jandarma Sosyal Tesisleri 

-Ankara Beytepe Jandarma Eğitim Sosyal Tesisleri 

- Bursa Orduevi - Edirne Orduevi 

- Edirne Keşan Astsubay Orduevi 

- Girne Orduevi 

- İstanbul Heybeliada Şafak Özel Eğitim Merkezi 

- İzmir Karşıyaka Askeri Kolak 

- İzmir İnciraltı Yenikale Sosyal Tesisleri 

- İzmir Yeni Foça Özel Eğitim...