26 / 07 / 2024

askeri tesislerde son durum

askeri tesislerde son durum

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, ''Halkın ortak malı dün cemaat savcılarına dünyayı dolaştıranlara değil, halka açılmalı'' dedi.

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...

TOGG'de büyük heyecan! Gemlik tesisindeki son durum paylaşıldı, seri üretimin eli kulağında

Türkiye'nin yerli otomobili, yollara çıkmak için gün sayıyor. TOGG'un birçok testi de yüzde 90'lara ulaştı. İşte Gemlik'teki tesislerde son durum..

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Murat Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik!

Son zamanlarda askeri arazilerin kullanımıyla ilgili dolaşıma sokulan yalan haberlere en yetkili ağızdan cevap geldi. İstanbul'da çeşitli incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Biz hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik" dedi.

Askeri araziler TOKİ’ye devredildi!

Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi.

Çorlu Askeri Hastanesi TOKİ’ye mi verilecek?

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

Kuleli Askeri Lisesi eğitim merkezi olacak!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okulların tarihi binalarının ne yapılacağına ilişkin bir süredir yürütülen çalışmada son aşamaya gelindi. Kuleli Askeri Lisesi'nin Boğaz kenarındaki tarihi binası eğitim amaçlı kullanılacak.

TOKİ'ye 10 yılda 3 milyar liralık askeri arsa devredildi!

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri'nde son durum!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan iki ilçede bulunan askeri arazini tedirgin edici olduğunu söyledi. Tarkan'ın TBMM gündemine taşıdığı Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri ile ilgili Milli Savunma Bakanı'nın verdiği yanıtı açıkladı.

İzmit Belediyesi'ne devredilen askeri lojman arazilerinde son durum!

Yaklaşık iki yıl önce yıkılan Askeri lojmanların arazileri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Bu arazilerle ilgili hala karar verilmedi ve halka açık otopark olarak kullanılıyor.

Turizm sezonu transferlerle açıldı!

Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinin başında yer alan turizm, 2014 sezonunu atama, terfi ve transferlerle açtı. Turist profilini korumak isteyen tesislerde son 6 ayda 41 transfer ve atama gerçekleştirildi.

Ekber Onuk, inşa ettikleri son teknoloji askeri gemiyi tanıttı!

Askeri geminin 'Ferrari'sini Tuzla'da üreten Yonca Onuk, yeni modeli MRTP 44'de öyle bir teknoloji kullanıyor ki, dev savaş gemileri bile ona karşı koyamayacak...

Askeri bölgede yerelden hükümete yetki devri!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın, milli güvenliğe dair tesislerde, askeri yasak bölgelerde ve özel güvenlik bölgelerinde, yerel idarenin kararını beklemeksizin planlama yapabilmesinin önü açıldı

askeri tesislerde son durum Haberi

askeri tesislerde son durum

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnameyle kapatılan askeri okulların arazilerine ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu talip olmuştu. Levent'teki askeri araziyi isteyen Ali Ağaoğlu, arazi karşılığında '239 şehide 239 ev' yapmayı önermişti. Ağaoğlu'nun bu teklifi karşısında CHP'liler harekete geçti. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, kapatılan askeri okulların kamu okullarına ve kamu üniversitelerine devri ve kapatılacak veya taşınacak askeri kışlaların yeşil alan ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.


Şehirde birer vaha gibiler


Askeri okulların kapatılmasından sonra bu okulların ve şehir içlerindeki askeri arazilerin rant ve beton lobisinin iştahını kabarttığını, kışlaların arazilerinin paylaşıldığına dair iddialar dolaştığını belirten Ali Şeker, kentlerin simge yapıları haline gelen askeri okulların ve kışlaların halkın ortak malı olduğunu, beton denizleri içinde birer vaha durumundaki kışla arazilerinin korunması gerektiğini söyleyerek,...