30 / 04 / 2024

ASKO 58 Yapı Kooperatifi bodrumdaki projesine iskan aldı mı

ASKO 58 Yapı Kooperatifi bodrumdaki projesine iskan aldı mı

Yeminli Mali Müşavir Fuat Bergansa, Bodrum Gümüşlük ASKO 58 Evleri'nde 80 metrekare yerine 46.24 metrekarelik daireler için inşaat ruhsatı alındığını iddia etti. Bergansa "Binalar için iskan alınamadı" dedi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! 58 e-ticaret firmasına 86 milyon lira ceza...

Ticaret Bakanlığı, geçen sene tüketicilerle yapılan mesafeli sözleşmeler konusunda mevzuata aykırı davranan 58 şirkete 86 milyon 274 bin 994 lira para cezası uygulandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

2024'te pasaport ücreti ne kadar olacak? Yüzde 58,46 zam kapıda!

Gelecek yıl pasaporta büyük zam geleceği ileri sürülüyor. Gelecek sene başında vergi, harç ve cezalara yapılacak zam oranı için belirleyici olan yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. 

Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!

Türkiye'de zam haberleri gündemden düşmezken sürücü adaylarını üzen bir haber geldi. Ehliyet fiyatlarına dev zam kapıda. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, ehliyete yüzde 58,46 oranında zam yapılacak.

Düzce Merkez'e 81 odalı otel geliyor! 58 milyon liraya mal olacak!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Hamidiye Mahallesi, D-100 Karayolu Üzeri Çoban Mevkii, 1285 Sok. No:3 adresinde Rasyotek insan Kaynakları Bilişim Anonim şirketine ait olan otel genişletilerek, 81 Odalı Otel İşletmeciliği yapılması planlanıyor. Söz konusu otel projesi 58 milyon liraya mal olacak.

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 

Bakan Kurum sosyal medyadan duyurdu: "141 bin 300 konutun yapımına başladık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Asrın felaketinin 3'üncü ayında 141 bin 300 konutun yapımına başladık. 58 bin 629 konutun temellerini attık" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

58 sağlık personeli ile memur alımı yapılacak! Memur olmak isteyenler müjde! Resmen açıklandı

KPSS puan sıralaması göz önüne alınarak  farklı meslek dallarından olmak üzere 58 sağlık personeli ve memur alımı yapılacak. Memur olmak isteyenlere müjde. Resmen açıklandı. İşte ilanın ayrıntıları...

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Gaziantep'te 59 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Gaziantep İli Oğuzeli Belediye Başkanlığı 58 milyon 962 bin TL'ye bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Gaziantep'te 59 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Gaziantep İli Oğuzeli Belediye Başkanlığı, Gaziantep'te 58 milyon 969 bin 720 TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Emlak Konut GYO Tem 34 Tahtakale'nin şirket payı geliri 58.3 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO Tem 34 Tahtakale projesinde Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek-5 No.lu Protokol ile Asgari Şirket Payı Toplam geliri 40 milyon 86 bin 59,39 TL'den 58 milyon 349 bin 246,31 TL'ye yükseldi. 

Karaman yapı ruhsatı verilen bina sayısında 58’inci oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Yapı İzin İstatistiklerinden “Karaman ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Aralık 2019” konusunda bir basın bülteni hazırladı…

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 0.58’e düştü!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha acı şekilde fark edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

ASKO 58 Yapı Kooperatifi bodrumdaki projesine iskan aldı mı Haberi

ASKO 58 Yapı Kooperatifi bodrumdaki projesine iskan aldı mı

BODRUM Gümüşlük'te yapılan bir kooperatif sitesinde üyelerin mağdur edildiği, yönetimin üyeler yerine müteahhidi kolladığı, haksız ödemeler istendiği iddia ediliyor. 40 yıl önce Ankara'da kurulan ASKO 58 Yapı Kooperatifi, Bodrum Gümüşlük'te 640 bin metrekare ve Bodrum Güllük'te 250 bin metrekarelik araziler edinmiş, İstanbul Kadıköy'de yerleşik bir inşaat şirketi ile 10 Temmuz 1997'de 80 metrekarelik 580 adet dubleks villayı anahtar teslim, altyapı masraflarının yükleniciye ait olması ve inşaat sürecinde hiçbir ek ödeme alınmayacağı şartlarıyla sözleşme imzalanmış.

EVLERE İSKAN ALINAMADI 

Bu aşamadan soma da skandallar zinciri başladı. Kooperatif mağduru olan Yeminli Mali Müşavir Fuat Bergansa'nın iddiasına göre, inşaat firması 80 metrekare yerine 46.24 metrekarelik daireler için inşaat ruhsatı aldı. Bergansa, "Ruhsatın İmar Kanunu'na aykırılığından doğan pürüzler nedeniyle inşaat gecikti, kooperatif üyeleri zarara uğradı. Binalar...