17 / 05 / 2024

ASTİM OSB suları temizlendi mi

ASTİM OSB suları temizlendi mi

Aydın Sanayi Ticaret İş Merkezi OSB Müdürü Hakan Maraş, kentin en modern arıtma tesisine sahip olduklarını belirterek fabrika atık sularının yüzde 96 oranında temizlenerek dereye bırakıldığını söyledi

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

İstanbul’da sabah saatlerinde oluşan gri bulutlar halk sağlığını tehdit ederken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pror. Dr. Bilun Gemicioğlu, kronik öksürük vakalarının arttığını söyledi.

Bosch Hava Temizleme Makinesi kaç TL? 29 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Günümüzde hızla popülerliği artan cihazlardan hava temizleme makineleri, astım hastaları ve bebeği olan ailelerin yanı sıra, kış günlerinin kapalı ortamına rahat bir nefes almak isteyenlerin de tercihleri arasında. Peki Bosch Air 4000 hava temizleme makinesi fiyatlarını sizler için derledik.

Arnica'nın sil süpür serisi coştu! 28 Eylül 2022 fiyat listesi 

Arnica sil süpür serisi ile temizlik yapmayı eğlenceli hale gitiriyor. Kolaylaştırıcı aparatları ve astım hastaları ile alerjik bünyelere uygun yapısı ile Arnica müşteri gözünde üst sıralara çıkıyor. Peki Arnica marka elektrikli süpürgeler kaç lira? İşte Arnica güncel fiyat listesi. 

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümden şikayetçi vatandaşlar seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Tarım alanına OSB kurulamayacak!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında tarım alanlarına inşa edilen OSB'leri kaleme aldı.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

İstanbul Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Mağdur olduklarına dikkat çeken mahalleliler, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmemesi için gece gündüz nöbet tutuyor.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

ASTİM OSB suları temizlendi mi Haberi

ASTİM OSB suları temizlendi mi


ASTİM OSB Müdürü Hakan Maraş, kentin en modern arıtma tesisine sahip olduklarını belirterek fabrika atık sularının yüzde 96 oranında temizlenerek dereye bırakıldığını söyledi. Aydın Sanayi Ticaret İş Merkezi (ASTİM) Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 3 yıl önce 1 milyon 250 bin lira yatırımla faaliyete geçen arıtma tesisi sayesinde 93 sanayi işletmesinin atıkları artık çevreyi kirletmiyor. ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Maraş ve OSB Müdürü Erdem Bilgili arıtma tesisini ziyaret ederek kimyasal, biyolojik ve arıtma yapabilen tesis ile yeni kurulan Atıksu Analiz Laboratuvarı hakkında bilgi aldı. 


96 fabrika çalışıyor

Bölgelerindeki arıtma tesisinde arıtılan suyun temizliğinin OSB'ler için istenen deşarj kriterlerinin çok altında olduğunu söyleyen Maraş, "ASTİM OSB'de 3 bin dönüm arazi üzerinde 93 fabrika faaliyet gösteriyor. Fabrika atıklarının çevreyi kirletmesini önlemek için...