17 / 05 / 2024

Aşure

Aşure

Her sene farklı zamanlara denk gelen Muharrem ayı bu sene Temmuz ayına tekabül etti. Kutsal sayılan Muharrem ayı bu sene 30 Temmuz Cumartesi başladı.

Yeni Kriz Aşureyi de Vurdu: Maliyetler Tavan Yaptı!

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte gelenek haline gelen aşure hazırlıkları, bu yıl Türkiye'nin ekonomik krizinden olumsuz etkilendi. Bir zamanlar bolluk ve bereketin simgesi olan aşure, artık yüksek maliyetleriyle gündemde.

ŞOK’ta kaçırılmayacak indirimler! Calgon kireç önleyici 39,90 TL’ye, Finish bulaşık makinesi tableti 199,90 TL’ye düştü!

ŞOK’tan birçok ürüne sürpriz indirimler geldi. Bu çerçevede, Calgon kireç önleyici 39,90 TL’ye, Finish bulaşık makinesi tableti 199,90 TL’ye, aşure tenceresi 299 TL’ye düştü. İşte 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü ŞOK Market fiyat listesi...

BİM’de aşurelik buğday 14,50 TL’ye, iç Antep fıstığı 69,50 TL’ye konsantre yumuşatıcı 34,50 TL’ye düştü!

BİM’den Aşure Günü’ne özel ürünler dip fiyattan satışa çıktı. Bu kapsamda, 18 Temmuz Salı günü aşurelik buğday 14,50 TL’ye, ceviz içi 42,50 TL’ye, iç Antep fıstığı 69,50 TL’ye konsantre yumuşatıcı 34,50 TL’ye düşecek. İşte Bim fiyat listesi 18 Temmuz 2023...

BİM'de 10 adet kase 9 TL'ye, 6 adet kapaklı aşure kabı 13 TL'ye, aşurelik buğday 14 TL'ye düştü!

BİM'in 18 Temmuz 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda 10 adet kase 9 TL'ye, kapaklı aşure kabı 13 TL'ye, aşurelik buğday 14 TL'ye düştü.

Bir tencere aşure 350 TL'ye kaynayacak! İşte 9 Ağustos 2022 buğdaydan fındığa aşurelik fiyat listesi

Temel aşurelik malzeme fiyatlarına şok zam. Bu yıl aşure malzeme fiyatları yüzde 60 ila yüzde 207 görünüm zamlandı. Peki aşure malzeme fiyatları ne kadar oldu? İşte 9 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Marketlerde Aşure çılgınlığı! Tüm Aşure malzemeleri indirimde…

Her sene farklı zamanlara denk gelen Muharrem ayı bu sene Temmuz ayına tekabül etti. Kutsal sayılan Muharrem ayı bu sene 30 Temmuz Cumartesi başladı.

Şehitkamil Seyrantepe Konutları teslim edildi!

Seyrantepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtar teslim töreni gerçekleşti. Yeni yuvalarının anahtarını teslim alan mutlu aileler, daha sonra Şehitkamil Belediyesi’nin aşure ikramını tattı.

Kocaeli Yenikent'e kapalı pazar yeri geliyor!

AKP'li kadınların aşure etkinliğine katılan Kocaeli Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Yenikent Mahallesi'ne yapılacak olan kapalı pazaryeri projesi için çalışmaların 2015 yılında başlayacağını söyledi.

Numanoğlu İnşaat aşure etkinliği düzenledi!

Bürüngüz Cami önünde gerçekleşen aşure dağıtımına binlerce vatandaş katıldı ve uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure dağıtımından büyük memnuniyet duyan vatandaşlar ise Numanoğlu İnşaat'e böyle bir etkinlik gerçekleştirdiği için teşekkür ettiler.

Altınok Öz Dursun Kars'ı ziyaret etti!

Altınok Öz Dursun Kars'ı ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, Dursun Kars’tan bilgi aldı. Daha sonra Başkan Altınok Öz ve Başkan Yardımcılarına, Muharrem ayı nedeniyle aşure ikram edildi.

Eskişehir Pazaryeri 'ne yatırım!

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Belediye Kültür Merkezi 'nde düzenlenen birlik ve beraberlik günü adı altında ki etkinlikte ilçe sakinlerine hem aşure dağıttı hem de ilçeye yapılan ve yapılacak olan yatırımları paylaştı.

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'dan twitter'daki takipçilerine aşure partisi!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Serdar İnan, twitter'daki takipçilerine özel aşure partisi veriyor.  Aşure partisi, "Biz Birlikte Biriz" sözünden hareketle bu akşam gerçekleştirilecek

Arena Gösteri Merkezi, Aşure Meydanına yapılacak!

Küçükçekmece Arena Gösteri Merkezi’nden haberiniz var mı Tam 40 bin kişilik, Efes harabelerinden esinlenerek projelendirildi, Aşure Meydanı’na inşa edilecek

Aşure Haberi

Aşure

Muharrem ayının başlamasıyla vatandaşlar Aşure gününü merakla bekler oldu. Aşure günü Muharrem ayının başlangıcının 10. Gününe denk gelmektedir. Ayrıca Muharrem ayı Hicri takvimin ilk ayı olarak bilinmektedir. Muharrem ayında oruç ibadeti de yapılmaktadır.


Muharrem ayının başlamasıyla Aşure günü için tüm hazırlıklar başladı. Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen Aşure günü bu sene 8 Ağustos Pazartesiye idrak edecek.


AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?


Kerbela hadisesinin anıldığı Aşure günü bu sene 8 Ağustos Pazartesi gününe denk gelmektedir.

Birçok vatandaşın mutfağında pişen ve etrafa dağıtılan Aşure yemeği beraberinde yüksek baklagil fiyatlarını da getiriyor. Marketler Aşure gününe özel çeşitli baklagil ve ürünleri cazip fiyatlarla vatandaşa, Aşure yapacaklara sunuyor. Bu hafta aralarında ŞOK, A101 ve BİM marketlerin olduğu pek çok market Aşure gününe özel ürünleri satışa...