21 / 05 / 2024

Asya Yatırım

Asya Yatırım

Ekonomik anlamda zor bir yıl geçiren Avrupa'ya yapılan yatırımlar geçen yıla göre yüzde 10,5 gerilerken, toplam yatırımlarının yüzde 51'inin gerçekleştirildiği Asya ülkeleri yatırımcıların bu yılki gözdesi oldu.

Asya Yatırım Panora GYO'nun analist raporunu yayınladı!

Asya Yatırım Panora GYO'nun fiyat tespit raporuna ilişkin analist raporunu açıkladı...

Gayrimenkul yatırımında İngiltere fırsatı!

ASRIA STRATEGY Yatırım Danışmanı Asya İlayda Ekinci, İngiltere'de gayrimenkul yatırımının faydaları ve ülkeden gayrimenkul yatırım yapmak için koşulları sıraladı. 

Asya’nın Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

yerliaracom Sözcüsü Dr. Arzu Aydın, "Yerli teknoloji şirketlerine pozitif ayrımcılık, ihracat desteği, küresel stratejik işbirlikleri, vergi indirimi, yatırım teşviki, arazi tahsisi, gümrük muafiyeti gibi birçok farklı araçlarla yatırımlar teşvik edilmeli." dedi.

Asya'dan Türkiye'ye 466 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'ye Mart ayı sonu itibarıyla Asya'dan 466 milyon dolarlık sermaye girişi gerçekleşti. Ulaştırma ve depolamada 8 milyon dolarlık, inşaata 4 milyon dolarlık, madenciliğe 3 milyon dolarlık, diğer sektörlere ise toplam 8 milyon dolarlık doğrudan yatırım yapıldı.

Asya Avrupa Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Asya Avrupa Yatırım İnşaat Anonim Şirketi bugün Başakşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Yılmaz ve Murat Yılmaz ortaklığında kuruldu. 

Asya Kalkınma Bankası'ndan Sincan'a yatırım!

Asya Kalkınma Bankası (ADB), Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ne 150 milyon ABD Doları yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Asya Sahne Görüntü Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Sahne Görüntü Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu.

TANAP'a Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan 600 milyon dolar kredi!

Asya Altyapı Yatırım Bankası Yönetim Kurulunca, TANAP yapımında Azerbaycan'ın Güney Gaz Koridoru AŞ şirketi tarafından kullanılacak 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

ASEAN Ticaret ve Yatırım Zirvesi gerçekleşti!

2016 dönem başkanı olarak başkent Vientiane'deki açılışta konuşan Thongloun Sisoulith, Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği'nin (ASEAN) Ticaret ve Yatırım Zirvesi açılışında, birliğin fırsatlarla dolu bir topluluk olduğunu söyledi.

Türkiye'ye Asya'dan doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 115 arttı!

Türkiye'ye, AB kaynaklı uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi bu yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,5 azalırken, Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 115 arttı.

Türk Telekom yıl sonuna kadar 22 milyar liralık yatırım yapacak!

2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom, bu yıl sonunda kadar yatırımda 22 milyar lirayı bulacak. Söz konusu yatırımın gelir akışları karşılaştırıldığında Avrupa, Ortadoğu ve Çin dışında Asya'daki en büyük yatırım miktarı.

60 Japon firması Türkiye'de yatırım peşinde!

Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki uluslararası yatırımlarda hukuk, danışmanlık, pazar araştırmaları, insan kaynakları gibi hizmetlerinde köprü görevi gören Aksan Hukuk Bürosu, Japon şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaları için zemin hazırlıyor

Muhammet Aksan: 60 Japon firması Türkiye'de yatırım için fırsat kolluyor!

Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki uluslararası yatırımlarda hukuk, danışmanlık, pazar araştırmaları, insan kaynakları gibi hizmetlerinde köprü görevi gören Aksan Hukuk Bürosu, Japon şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaları için zemin hazırlıyor

Avrupa Asya 2023 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Avrupa Asya 2023 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Andrey Pavel Wronski, Mehmet Nezih Yalçın, Hasan Hüseyin Çimen, Feylezuf İleri, Necmettin Sönmez tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Asya Yatırım Haberi

Asya Yatırım

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, yurt içindeki yerleşiklerin doğrudan yatırımlarında geçen yıl en büyük payı alan Avrupa, bu yıl yerini Asya'ya bıraktı. Asya ülkeleri, yılın on ayında gerçekleştirilen toplam 4 milyar 706 milyon dolarlık yatırımdan yüzde 51'lik pay alarak, yatırımcıların tercihinde başı çekti. 


Asya'ya yapılan yatırımlar bir yılda 3 kat arttı


Asya ülkelerine yılın 10 ayında toplamda 2 milyar 399 milyon dolarlık yatırım yaparken, söz konusu rakam Avrupa'da 1 milyar 913 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Böylece Asya'ya yapılan yatırımlar bir yılda 3 katına ulaştı, Avrupa'ya yapılan yatırımlarda ise yüzde 10,5 düşüş kaydedildi. 


Söz konusu düşüşe karşın, Avrupa ülkeleri toplam yatırımlardan yüzde 40,7 pay alarak, Asya ülkelerinin ardından ikinci sıraya yerleşti. Avrupa'yı, yüzde 7,4'lük payla Amerika, yüzde 0,8'lik payla...