19 / 05 / 2024

AT tip inceleme belgesi

AT tip inceleme belgesi

CE İşareti Yönetmeliği kapsamında yer alan AT tip incelemesi ne zaman ve neden yapılıyor? AT tip incelemesi nedir? AT tip inceleme belgesi nedir? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!

ABD Hazine Bakanlığının, 4 Türk özel bankası için inceleme başlattığına dair bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar!

Koronavirüs fırsatçılarına inceleme başlatıldı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), yeni tip koronavirüs gerekçe gösterilerek bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında inceleme başlattı.

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım!

İnşaat sektörünün anayasasını değiştiren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmeliği yoğun tepkiler üzerine yeniden masaya yatıracak.

Çatıda açık havuz yapılır mı?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 35 inci maddesinde çatılara ilişkin hükümler yer alıyor. Peki, çatıda açık havuz yapılır mı?

Aytuğ Atıcı'dan Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının iptali için bilirkişi heyeti Akkuyu Nükleer Santrali'nde inceleme yaptı. CHP milletvekili Aytuğ Atıcı incelemeyi anlattı.

Kahramanmaraş Atıksu arıtma tesisi inşaatı sürüyor!

Atıksu arıtma tesisi inşaatında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı, Fatih Mehmet Erkoç, "Kahramanmaraş, Türkiye'nin en önemli çevre dostu şehirlerinden biri olacak" dedi

Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi'nde inceleme!

Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan atıksu arıtma tesisinde incelemede bulundu.

1983 yılında Kapalıçarşı'nın çatısı kiremitlerle kaplanıyormuş!

1983 yılında Kapalıçarşı'nın çatısı eski tip kiremitlerle kaplanıyormuş. Kapalıçarşı'yı eski görünümüne kavuşturmak için başlatılan çalışmalar, orijinal mimarisine sadık kalınarak yapılıyormuş. Çalışmalar sonunda beton çatı yerini eski tip kiremitlere bır

MASKİ Atıksu Arıtma Tesisleri'nin proje alanında inceleme yaptı!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa-Merkez, Alaşehir, Turgutlu ve Gördes’te yaptıracağı Atıksu Arıtma Tesislerine ait kredilerin İller Bankası’nca onaylanmasından sonra, proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Yabancı akademisyenler Kocaeli Atıksu Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Kocaeli’de uluslararası bir çalıştay için bulunan akademisyenler, İSU Genel Müdürlüğü’nün Gebze Balçık köyünde bulunan Doğal Atık Su Arıtma Tesisi ve Gebze Atık Su Arıtma Tesisi’nde inceleme ziyaretinde bulundular.

Kılıçoğlu Kiremit, çatı inşasına yeni bir anlayış getiriyor!

Kılıçoğlu, çatı inşasına yeni bir anlayış getiriyor. "Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri" adı altında tüm Türkiye'ye yayılacak uzman bayiler, tek tip tasarlanmış ofislerde müşterilerine satış, uygulama ve satış sonrası destek de verecek

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki geldi!

Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yapan çevreciler, yol kenarına ve ormanlık alana dökülmüş onlarca römork inşaat atığıyla karşılaştı. Atıkların büyük bir kısmının molozlardan oluştuğu görüldü.

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki!

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevreciler tepki gösterdi. MÇD yetkilileri, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yaptı

AT tip inceleme belgesi Haberi

AT tip inceleme belgesi

AT tip incelemesi nedir?

AT tip incelemesi ile ilgili hükümler, CE İşareti Yönetmeliğinde Modül B'de 4. maddede ele alınıyor. Söz konusu hükümlere göre AT tip incelemesi, onaylanmış kuruluşun ürünün; teknik mevzuatın ilgili kurallarına uygun olduğunu doğruladığı ve tasdik ettiği bölüme deniyor.


AT tip incelemesi

MADDE 4- 

(1) AT tip incelemesi, bir uygunluk değerlendirme işleminin, bir onaylanmış kuruluşun ürünün teknik tasarımını incelediği ve bu tasarımın teknik mevzuatın ilgili kurallarına uygun olduğunu doğruladığı ve tasdik ettiği bölümüdür.


(2) AT tip incelemesi, aşağıdaki yöntemlerden herhangi biri çerçevesinde gerçekleştirilebilir:

a) Üretilmesi hedeflenen ürünün bitmiş hâlini (üretim tipini) temsil eden numunenin incelenmesi.

b) Teknik dosyanın ve üçüncü fıkrada belirtilen destekleyici kanıtların incelenmesi suretiyle ürünün teknik tasarımının yeterliliğinin değerlendirilmesi ve üretilmesi hedeflenen ürünün numunesinin önemli parçalarından bir veya daha fazlasının incelenmesi (üretim...