29 / 04 / 2024

Ataköy Baruthane arsası

Ataköy Baruthane arsası

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Ataköy Millet Bahçesi'nin açılış öncesi son hali görüntülendi!

İstanbul’un en değerli arazileri arasında bulunan Ataköy’deki Baruthane arazisi vatandaşın hizmetine açılıyor. Baruthane Millet Bahçesi cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Ataköy Millet Bahçesi'nde sona yaklaşılıyor!

Konut projesine tahsis edilmesi halinde 1.5 milyar lira değeri olacak Ataköy Baruthane arazisi üzerinde hayata geçirilen Millet Bahçesi'nin 8 Kasım'da açılması planlanıyor.

Ataköy Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılacak!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Ataköy'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Baruthane arazisinde yapımı devam eden "Millet Parkı"nın 8 Kasım'da açılacağını söyledi.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ataköy'de yapımına başlanılan Millet Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Baruthane arazisi üzerinde başlayan inşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan İstanbul Bakırköy Ataköy'de 564 ada 160 parselde bulunan tarihi Baruthane arazisinde çalışmalar başladı.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Ataköy Baruthane bölgesi yapılaşmaya kapatıldı!

Ataköy sahilde Blumar projesinin yapılacağı tarihi Baruthane binalarının bulunduğu 160 parsel yapılaşmaya kapatıldı

TOKİ'nin Ataköy Baruthane arazi ihalesi iptal edildi!

TOKİ’nin Ataköy’deki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu alana yönelik satış ihalesinin kararı iptal edildi.

Ataköy Ziraat Bankası arsası okul oluyor!

Ataköy'de 'tenis kortu' olarak bilinen ve mülkiyeti Ziraat Bankası'na ait olan alan İBB tarafından eğitim alanına çevrildi. Alana imam hatip lisesi yapılacağını iddia eden CHP'liler ret oyu verirken, Ataköy'de karara karşı protesto eylemlerinin yapılacağı öğrenildi.

Ataköy Baruthane arsası Haberi

Ataköy Baruthane arsası

Ataköy sahilinde yer alan tarihi Baruthane binalarının bulunduğu 60 dönümlük arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile parka dönüştürülüyor.

Yaklaşık 60 dönümlük arazi, 2010 yılında ihaleye çıkarıldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, söz konusu arazide 7 bloktan oluşan Blumar projesi inşa edilecekti. Bakırköy Belediyesi ve İBB eski başkanı Kadir Topbaş'ın park olmasını istediği alan ihalenin iptal edilmesi ile yapılaşmadan kurtuldu.

Restoran ve sosyal tesis de yapılacak

İBB ve TOKİ araziyi park olarak düzenlemek üzere 15 Mart İBB Meclisi oturumunda protokol imzaladı. Protokole göre TOKİ, 60 bin metrekarelik parselin kullanım hakkını 25 yıllığına İBB'ye devredecek. Park “TOKİ Park” olarak isimlendirilecek. Tesislerin işletilmesinden elde edilecek geliri İBB, TOKİ ile paylaşacak.  İBB, tarihi baruthane binaları restore...