02 / 05 / 2024

Ataköy sahil ruhsat problemi

Ataköy sahil ruhsat problemi

Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi. Böylelikle Bosphorus otel, Özyazıcı İnşaat’ın devam ettiği Yalı Ataköy Projesi ve Çelebican İnşaat’a ait Blumar Projesi durdu.

Zeytinburnu-Ataköy sahil hattındaki konut projeleri!

Zeytinburnu - Ataköy sahil hattında 60 yeni bina yükseliyor. İşte o projeler...

Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı!

Kuzu Grup imzasını taşıyan Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı. 1401 konutun ve 202 odalı 5 yıldızlı otelden meydana gelen proje 1.200 metre sahil şeridine sahip.

2017 Sea Pearl Ataköy yeni fiyat listesi!

Kuzu Grup imzası ile hayata geçirilen Sea Pearl projesi 20 katlı 4 bloktan oluşuyor. Projenin 1.200 metre sahil şeridine sahip. İşte 2017 Sea Pearl Ataköy yeni fiyat listesi...

Sea Pearl Ataköy’de 1200 metre sahil bandı yer alıyor!

Sea Pearl Ataköy’de 1200 metre sahil bandı yer alıyor. İstanbul Bakırköy'de inşa edilen proje 20 katlı 4 blok olarak tasarlandı. 

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

Ataköy Sea Pearl Evleri daire fiyatları!

Ataköy Sea Pearl Evleri daire fiyatları 841 bin dolardan başlayarak değişiyor. Sea Pearl Ataköy projesinin 1.200 metre sahil şeridi bulunuyor...

Sea Pearl Ataköy güncel daire fiyatları!

Sea Pearl Ataköy güncel daire fiyatları 841 bin dolardan başlıyor. Sea Pearl Ataköy projesinin kendisine ait 1.200 metre sahil şeridi bulunuyor...

Ataköy Mega Yat Limanı davalık oldu!

Dati Holding tarafından İstanbul Ataköy’de sürdürülen Mega Yat Limanı projesinde doldurulan alanlarda inşaat başladı. Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlenen alanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girip inşaat ruhsatı verdi. Bakırköy Belediyesi dava açtı.

Yalı Ataköy projesi Avrupa'da golf şampiyonu yaptı!

Müteahhit Ahmet Özyazıcı, Ataköy’de 2010’da başladığı Yalı Ataköy projesinin, ruhsat iptalleri, davalar ve mühürlemeler nedeniyle zora girdiği günlerde strese bağlı olarak sağlığı bozulunca, psikolog önerisiyle ‘golf’e başladı.

Sea Pearl Ataköy Sahil Projesi!

Sea Pearl Ataköy Sahil Projesi 842 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Kuzu Grup projesi Sea Pearl Ataköy'de kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor...

Bakırköy Sahil Apartmanı'nda banka kredisiyle ödeme fırsatı!

Zaman ve Mekan Yapı imzasıyla yükselen projede daire tipleri 3+1 ve 5+2 olarak tasarlandı. Ataköy Marina'nın karşısında yükselen Bakırköy Sahil Apartmanı'nda toplamda 12 adet daire yer alıyor.

Ataköy sahili halka kapanıyor!

Ataköy sahil şeridinin şekli dolgu ve inşaatlarla değiştirildi. Sahil alanının tamamı için inşaat izni verilirse sahilin tamamı halka kapatılacak.

Ataköy'de sahilin şekli değişti!

Karadaki inşaatlardan sonra denizde başlayan dolgu ile birlikte Ataköy sahil şeridinin doğal şekli de değişmiş oldu. Sahil şeridinde halkın denizle buluşacağı tek bir alan kaldı.

Ataköy sahil ruhsat problemi Haberi

Ataköy sahil ruhsat problemi

Radikal'in haberine göre, Mimarlar Odası, 564 adada bulunan 160, 174 ve 182 parsellerde, inşaat faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığı’nca verilen yapı ruhsatlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmış, ancak İstanbul 9. İdare Mahkemesi bu talebi reddetmişti. Mimarlar Odası Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak bu karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi’nin Birinci Kurul’u bu itirazı görüştü. Mahkeme , 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 3. Maddesinde belirtilen herhangi bir sahanın her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamayacağını, yapının imar planı, yönetmelik, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılacağını belirtti.


Mahkeme kararında şöyle denildi:


"Dava konusu edilen ruhsatların bulunduğu alanı da kapsadığı sonucuna varılan planların yürütmelerinin durdurulması karşısında ruhsatlar dayanaksız kaldığından hukuka aykırı hale gelmiş bulunmaktadır. Bu itibarla...