16 / 05 / 2024

Atakum konut tapuları

Atakum konut tapuları

Samsun'un Atakum ilçesinde Milli Emlak Müdürlüğü ve vatandaşlar arasındaki 47 yıllık dava sonuçlandı. Davayı kazanan vatandaşlar evleri için tapu alacak. 

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

Viridis Çengelköy'de son 20 konut! Tapular hazır!

Viridis İnşaat imzası taşıyan Viridis Çengelköy'de son 20 konutun satışı devam ediyor. Tapuların hazır olduğu proje 4 blok olarak inşa ediliyor. 

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

Samsun Büyükşehir 345 milyon 154 bin TL'ye 12 kat konut imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan 19 bin 723 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 12 kat konut imarlı olarak belirtildi.

Samsun Büyükşehir, Atakum'da arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa için bu tarihe dikkat!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'daki ticaret ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın yüz ölçümü 1.567 metrekare olarak belirtildi.

Varyap Plaza mağdurları tapularını istiyor!

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan vatandaşlar, yıllardır tapularına kavuşamadı. Konut mağdurları Varlık Center önünde basın açıklaması düzenledi. 

Eviva Yaşam Merkezi mağdurları tapularına kavuştu!

İstanbul Esenyurt'ta 'Eviva Yaşam Merkezi' adıyla konut satın alan ve mağdur olan vatandaşlar tapularına kavuştu. Hayatpark Gayrimenkul A.Ş, söz konusu projeyi satın alarak 10 yıllık mağduriyeti ortadan kaldırdı. 

TOKİ Samsun Atakum kuraları bugün çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Atakum 2020 projesinde yer alan konutların kuraları bugün çekiliyor...

Atakum Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet servisi!

Atakum Belediyesi, kredili konut satışları ile ilgili rapor hazırlama sürecinde arşiv kayıtlarına erişebilmek için belediyeye gitmesi gereken gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet kanalı açtı. Uzmanlar, koronavirüs salgını sürecinde işlemlerini telefon, elektronik ödeme ve e-posta sayesinde yap

Değerli Konut Vergisi tapuları artıracak, daireleri küçültecek!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Değerli  Konut  Vergisi’ne ilişkin, “Müteahhitler daireleri küçültme ve bir daireyi birden fazla bağımsız bölüm haline getirmek suretiyle değerli konut vergisine çözümler ürettiler bile. Hane halkı sayısı geriye gittikçe daire metrekarelerimiz de küçülmeye dev

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İskenderun'da bin 305 konut projesi yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun'da bugüne kadar bin 305 konut projesini hayata geçirdiklerine söyleyen "2B Yasası" ile 2 bin 190 hak sahibinin tapularını teslim ettiklerini belirtti. 

Suriyeliler'den Atakum'a 1 milyon liralık konut yatırımı!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası (SATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Oral, bölgedeki Suriyelilerin Atakum ilçesine 1 milyon lira değerinde konut yatırımı yaptığını açıkladı. 

Atakum konut tapuları Haberi

Atakum konut tapuları

Samsun Atakum'da birçok konutun bulunduğu 430 dönüm arazide Milli Emlak Müdürlüğü ile vatandaşlar arasında süren 47 yıllık dava sonuçlandı. Davayı kazanan vatandaşlar 47 yıl sonra evlerine tapu alacak.

Samsun Pusula Gazetesi'nde yer alan habere göre, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taşçı, Vatandaşların 430 dönüm arazi üzerine en az 50 yıl önce binalar yaptığına, bazı vatandaşların ise eski sahiplerinden arsalarını satın aldıklarını söyledi.

Vatandaşlara tapu vermek için özel büro oluşturacağını ve buradan vatandaşlara binalarına ait tapuları vereceğini açıkalayan Taşçı, "Hazine bu yerin kendisine ait olduğunu iddia etti. Ama vatandaşlar kendi arasında yaptıkları satış belgeleri, noterden yaptıkları satış sözleşmeleri ve büyüklerinden kalan varis belgeleri ile bize müracaat etti. Gerek varislerinden kalan gerekse kendileri satın aldıkları arazilerin evraklarını belediyemize...