02 / 05 / 2024

Ataşman defteri ne işe yarar

Ataşman defteri ne işe yarar

Plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı gibi hususların kaydedilmesi için kontrollükçe imzalanarak yükleniciye verilen defter olan ataşman defteri nasıl doldurulur?

Son dakika altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam ve Ata altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat!

Altın fiyatları, Fed'in Mart ayında faiz indirimine gideceğini yönelik beklentilerin etkisiylr yükslişte. Bugün  Gram, çeyrek, yarım, tam ve Ata altın ne kadar oldu? 22 Ocak 2024 altın fiyatları.

Altın fırladı! Gram, çeyrek, yarım  ve tam, Ata altın ne kadar? 2 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları 2024 yılının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki gram altın, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu? 2 Ocak 2024 canlı altın fiyatları.

Altın rekora doymuyor! Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar oldu? 29 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, rekordan rekora koşuyor. Haftanın son işlem gününde de yukarı yönlü hareket eden altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar oldu? 29 Aralık 2023 altın fiyatları.

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Emlakçılık yeni bir meslek olmasa da emlak danışmanlığı kendini güncelleyebilen yeni bir iş alanı oldu. Peki, Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 yılında emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Altında Fed etkisi! Altın fiyatları düştü! Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? Canlı altın fiyatları

Piyasalar merakla Fed faiz kararını bekliyor. Fed'in faiz kararı piyasalar üzerinde etkili olması beklenirken altın fiyatları bugün düşüşe geçti.  Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? 31 Ekim Salı altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Murat Ufuk Yılmaz, New York’ta hangi üniversitede eğitim aldı? Ata GYO’da ne iş yapıyor?

Murat Ufuk Yılmaz kimdir? TÜRSAB’da hangi görevi yürüttü? Ata GYO’da hangi alanda çalışıyor? İşte Murat Ufuk Yılmaz ile ilgili merak edilenler...

Altın yatay seyrediyor! Bugün gram, çeyrek, yarım, Cumhuriyet, Ata altın ne kadar? 2 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları resmi bayram tatilinin ardından yatay seyretmeye devam ediyor. Yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Bugün gram, çeyrek, yarım, Cumhuriyet, Ata altın ne kadar? 2 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Altın fiyatları tozu dumana kattı! 19 Nisan gram altın, çeyrek altın, tam altın, Ata altın ne kadar oldu? 

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları piyasalarda resmen tozu dumana kattı. Gram altın, çeyrek altı, tam altın, Ata altın ne kadar oldu?  19 Nisan 2023 altın fiyatları.

Altında geri vites! Gram altın, çeyrek altın tam altın, ata altın ne kadar oldu? 17 Ocak 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün yatırımcılar ve altın almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Bugün altın geri vites yaptı. Gram altın, çeyrek altın tam altın, ata altın ne kadar oldu? 17 Ocak 2023 canlı altın fiyatları.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 15 Aralık Perşembe 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

15 Aralık 2022 çeyrek, yarım, ons, Cumhuriyet altını ne kadar? Bugün 18, 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 15 Aralık Perşembe 18, 22 ayar bilezik fiyatı!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 14 Aralık Çarşamba 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

14 Aralık 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını ne kadar? bugün 18, 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 14 Aralık Çarşamba 18, 22 ayar bilezik fiyatı!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 13 Aralık Salı 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

13 Aralık 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını ne kadar? bugün 18, 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 13 Aralık Salı 18, 22 ayar bilezik fiyatı!

Ataşman defteri ne işe yarar Haberi

Ataşman defteri ne işe yarar

Ataşman defteri nasıl doldurulur?

Ataşman kelime anlamı olarak, herhangi bir taşınmaz üzerine yapılacak projenin esas halinde olmayan işlerden dolayı inşaat bittikten sonra görünmeyecek şekilde kapanan inşa kısımlarının şekil ve boyutlarını gösteren bilgiler olarak tanımlanıyor.


Ataşman defteri ise, plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı, ölçü tutanakları gibi hususların kaydedilmesi için kontrollükçe imzalanarak yükleniciye verilen defteri ifade ediyor.


Ataşman defteri nasıl yazılır?

1. İşyerinde mevcut veya sonradan gereksinime göre konulan veya konulacak röper ve mihver kazıları, işin sonuna kadar değişmeyecek noktalarla saptayıp, kroki, tarif ve gerçek ve itibari kotları ile birlikte işbu ataşman defterinde gösterilir. 


2. Yapının (uygulama proje ve planlarında) +- 0.00 itibari kotu ile gösterilen yerleri (yukarıda saptanan) röper kotuna göre kotlandırılır. 


3. İnşaatın yapımı sırasında, plankote...