08 / 05 / 2024

atasu barajı içme suyu

atasu barajı içme suyu

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Trabzon ve çevresinde 885 bin kişinin içme suyu ihtiyacı karşılayacak olan Atasu Barajı hizmete alınıyor...

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

İznik Barajı ile 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek İznik Barajı ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Manisa'da içme suyu şebekeleri yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Avlaşa Mahallesinde 8 bin 625 metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarına başladı.

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

Şanlıurfa Siverek'in içme suyu sorunu çözüldü!

Siverek'in Gögercin kırsal mahallesi sakinlerinin 80 yıllık su sorunu tarih oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin fizibilite çalışmaları başlattığı kırsal mahallede vatandaşlar nihayet içme suyuna kavuştu.

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

Denizli Boğaziçi’nin içme suyu sorununa neşter!

Denizli merkez ve ilçelerdeki çalışmalarını hızla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısını çözdü.

Karaağaçlı'ya içme suyu arıtma tesisi yapılıyor!

anisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Şehzadeler ilçesinin Karaağaçlı Mahallesinde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar hızla sürüyor.

DSİ, Aydın’ın içme suyu sorununu çözüyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, Aydın ilinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılayacak projeleri hayata geçiriyor.

Denizli Buldan’ın içme suyu sorunu çözüldü!

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Buldan ilçesinde 6 adet yeni içme suyu sondaj kuyusu açarak, bölgede yaşanan içme suyu sıkıntısına son verdi.

Samsun'un 5 ilçesine 6.9 milyon TL'lik içme suyu yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinin içme suyu sorununu çözeceklerini söyledi. Demircioğlu, mahallelerdeki içme suyu inşaatı projesinin 6 milyon 900 bin TL'ye mal olacağını belirtti.

atasu barajı içme suyu Haberi

atasu barajı içme suyu

      Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, toplam gövde hacmi 4 milyon 650 bin metreküp olan Atasu Barajı'nda 35 milyon 750 bin metreküp su depolanabiliyor. 

     Su tutulmaya 28 Aralık 2010 tarihinde başlanan Atasu Barajı, 15 Mayıs 2011'den bu yana Trabzon'un su ihtiyacını karşılıyor. Yılda 91 milyon 250 bin metreküp su temin edilen barajla, Trabzon merkezi ile 20 kilometrelik bir çapı kapsayan alanda 885 bin kişinin 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak. 

     Gövde yüksekliği 118 metre olan barajdan yılda 27 milyon kilowattsaat enerji üretilmesi planlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı programla 12 Aralık'ta hizmete planlanan Atasu Barajı, 400 milyon liraya mal edildi. 

     Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesi sınırları...