04 / 05 / 2024

atatük selanik restore

atatük selanik restore

Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanikte doğduğu evde devam eden restorasyon çalışmaları neden ile bazı eşyaları Türkiye'ye getirildi...

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Selanik'teki Atatürk Evi'nin restorasyonu TBMM'de!

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmesi için yapılacak çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

atatük selanik restore Haberi

atatük selanik restore

Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanikte'ki evinde restorasyon çalışmaları devam ederken, evde bulunan eşyaların bir kısmı Türkiye'ye getirildi.


"Atatürk'ün doğduğu evin orjinal kullanım malzemesi olmayan daha sonraki süreçte derlenen eserler ülkemizdeki ilgili malzemelere devredilmek üzere Tükiye'ye getirildi" şeklinde konuşan Ertuğrul Günay, diğer eserlerin Edirne Müze Müdürlüğü tarafından tutanak mukabili Selanik Başkonsolosluğu'na teslim edildiğini...