07 / 08 / 2024

Atatürk Arboretumu çekim

Atatürk Arboretumu çekim

Belgrad Ormanı'nda 65 yıl önce kurulan, ender bitkilerden oluşan 2 bin türün yaşadığı Atatürk Arboretumu, bilimsel araştırma ve gözlem dışında film, katalog, sünnet, gelin-damat çekimleri için tercih edilen mekanların başında geliyor.

1942'de Atatürk Bulvarı için ilk adım atıldı! Unkapanı Köprüsü'nden Yenikapı'ya kadar uzanacak! 

1942 yılında Unkapanı'ndan Yenikapı'ya kadar uzanacak olan Atatürk Bulvarı için çalışmalar ekim ayında başlamış. Çalışmalar kapsamında evleri yıkılan vatandaşların, İnşaat bitiminden 4 ay sonra evleri teslim edilecekmiş. 

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki son rötuşlar tamamlandı!

29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nde rötuş işlemleri tamamlandı. AKM'nin ışıkları yakıldı. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

Atatürk Kent Ormanı açıldı!

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2019’daki ziyaretinde, “19 Mayıs’ta açacağız” sözünü verdiği Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı hizmete açtı.

Atatürk Havalimanı için yıkım ihalesi açıldı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yıkımı için ihaleye çıkıldı. İhale, 8 Ekim 2019 tarihinde saat 14:30’da İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde yapılacak...

Atatürk Havalimanı'nda yıkım başlıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı'nın belirli bir kısmının yıkım ihalesine çıkıyor. İhale günü 8 Ekim olarak açıklandı.

Atatürk Havalimanı Yeni Havalimanı'na 30 Ekim'de taşınacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı 29 Ekim'de açılacak. Yeni Havalimanı'nın açılmasıyla Atatürk Havalimanı'da taşınacak. Taşınma işlemlerine 30 Ekim'de başlanacak.

Atatürk Havalimanı bayramının birinci günü 165 bin 71 yolcu ile rekor kırdı!

Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 3 Ekim Cuma günü yolcu rekoru kırdı. Bin 326 uçağın iniş-kalkış yaptığı havalimanını arife günü 165 bin 71 yolcu kullandı...

Atatürk Arboretumu çekim mekanı oldu!

Belgrad Ormanı'nda 65 yıl önce kurulan, ender bitkilerden oluşan 2 bin türün yaşadığı Atatürk Arboretumu, bilimsel araştırma ve gözlem dışında film, katalog, sünnet, gelin-damat çekimleri için tercih edilen mekanların başında geliyor.

İzmir Atatürk OSB'deki 8 sanayi parseli yarın satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en modern bölgelerinden İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 8 yeni sanayi parseli 10 Haziran'da açık artırma ile satışa sunulacak. Projenin Ekim ayından itibaren inşaatlarına başlanabilecek.

İzmir Atatürk Organize'de 8 sanayi parseli 10 Haziran'da satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en modern bölgelerinden İzmir Atatürk Organize'de 8 yeni sanayi parseli 10 Haziran'da açık artırma ile satışa sunulacak. Projenin Ekim ayından itibaren inşaatlarına başlanabilecek.

Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'daki evi müze oluyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'nın Jupa ilçesine bağlı Kocacık köyünde doğup büyüdüğü ve bugün sadece temelleri kalan evin aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek müze haline getirilme

Atatürk Arboretumu çekim Haberi

Atatürk Arboretumu çekim

Belgrad Ormanı'nda 65 yıl önce kurulan, ender bitkilerden oluşan 2 bin türün yaşadığı Atatürk Arboretumu, bilimsel araştırma ve gözlem dışında film, katalog, sünnet, gelin-damat çekimleri için tercih edilen mekanların başında geliyor. Tahrip etmemek adına kısıtlı girişe izin verilen arboretumda, KDV hariç katalog ve dergi çekimleri için 1500 lira, ekranlarda yayınlanacak her türlü çekim için 3500 lira, gelin-damat ve sünnet çekimleri için 250 lira ödenmesi gerekiyor.


İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1949'da kurulan Atatürk Arboretumu'nun fidan ve tohum olarak yetiştirilen bitkilerin büyümesiyle artık vatandaşların ilgi odağı haline geldiğini söyledi.


Mere, 296 hektarlık alanın 38 hektarlık bölümünde bilimsel araştırma ve gözlem amacıyla yetiştirilen 2 bin tür ender bitkinin yer aldığını ifade ederek, arboretumda Türkiye'ye özgü türlerin yanında tropikal...