04 / 05 / 2024

Ataullah Hamidi kim

Ataullah Hamidi kim

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman merkez başta olmak üzere Sason ve Kozluk ilçelerine yeni kütüphane binaları inşa edileceğini belirtti.

Batman'da üç mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Milletvekili Ataullah Hamidi, İluh, Cumhuriyet ve Şirinevler mahallesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘kentsel dönüşüm’ programına alınması konusunda mesafe kat ettiklerini söyledi.

TOKİ'nin Batman Emekli Konutları'nda incelemeler yapıldı!

Batman Valisi Ahmet Deniz, Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi ile birlikte TOKİ tarafından Batı Raman'da Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi üyelerine yapılan konutlarda incelemelerde bulundu.

Ataullah Hamidi, Batman'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi!

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. İşte Ataullah Hamidi'nin sağlık yatırımları hakkındaki bilgileri...

Batman Mardin arası yol mesafesi yarı yarıya düşürülecek!

Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ‘yeşil ışık’ yaktığını belirten Batman AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi: “Yeni yol, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nü canlandıracak. Sason-Muş yol projesinin de takipçisiyiz” dedi.

TOKİ'den Batman'a 3 bin yeni konut müjdesi!

Konutta ‘pilot il’ seçilen Batman’a TOKİ’nin 3000 konut daha yapacağını belirten Milletvekili Ataullah Hamidi: “Emekliler Derneğimizin talep ettiği 8000 konuttan 3000’ine TOKİ, yeşil ışık yaktı. Yakın bir sürede konutların yapımına başlanılacak” dedi.

Batman'a 3 yeni kütüphane binası inşa edilecek!

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman merkez başta olmak üzere Sason ve Kozluk ilçelerine yeni kütüphane binaları inşa edileceğini belirtti.

Yapı kullanma izin belgesi harcı kim öder?

İnşaat çalışmaları bitmiş bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge için harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı kim öder?

Dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinin mükellefiyeti, binanın kullanımı ile başlıyor. Peki, dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Konut tapu harcını kim öder?

Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede belirtilen kişiler ödemek ile mükellef oluyor. Peki, devri gerçekleşen konut tapu harcını kim öder? Alıcı mı satıcı mı?

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Ataullah Hamidi kim Haberi

Ataullah Hamidi kim

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman merkez başta olmak üzere Sason ve Kozluk'a Kütüphane binaları yapılacağını belirtti.


Hamidi, Batman merkezde Ziya Gökalp Mahallesindeki mevcut kütüphane binasının yerine, modern devasa yeni bir binanın yapılacağını belirtti.


Kültür ve Turizm ile Kalkınma Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmelerin olumlu neticelendiğini ifade eden Hamidi, Batmana yapılacak olan yeni kütüphane binasının Güneydoğunun en büyük kütüphanesi olacağını söyledi.


Milletvekili Hamidi, ayrıca, hiç kütüphanesi olmayan Sason ve Kozluk ilçelerine de modern kütüphane binalarının kazandırılacağı ifade etti.


Haberler...