28 / 04 / 2024

atık ayrıştırma sistemi

atık ayrıştırma sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmelikte yapacağı değişiklikle evsel atıkların ayrıştırılmasını sağlayacak sistemi, iskânda zorunlu hale getiriyor...

Yeni binalarda atık ayrıştırma sistemi zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmelikte yapacağı değişiklikle evsel atıkların ayrıştırılmasını sağlayacak sistemi, iskânda zorunlu hale getiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırma için ilk adım adıldı. İşte detaylar...

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma adımı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), BIST Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarını devam ettiriyor.

Kürşat Hakan Bütün, Vakıf GYO'dan ayrıldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Üyesi olan Kürşat Hakan Bütün, görevinden istifa etti.

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Ankara'ya milyarlarca liralık ulaştırma yatırımları!

Ankara'nın milyarlarca liralık büyük ulaştırma projeleri ardı ardına hayata geçiriliyor. 2021'de tamamlanması planlanan 1.2 milyar TL proje bedelli Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu yıl açılması bekleniyor. Ankara Sivas YHT'nin bu yıl, Ankara İzmir YHT'nin ise 2023 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Aziziye Araştırma Hastanesi yıkılacak!

Toplam 30 milyona mal olan ve yıllardır atıl halde bulunan Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yıkılacağı açıklandı.

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi açıldı!

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi bugün 24 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Asre Atık Kağıt Lojistik İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asre Atık Kağıt Lojistik İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal’da 20 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Adsever tarafından kuruldu. 

Eruh-Fındık Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Eruh-Fındık Yolu (Bağgöze Bağlantısı Dahil), Ilısu-Güçlükonak Yolu ve Ilısu-Güçlükonak Ayrım-Fındık Yolu Yapım Çalışmaları için Siirt ve Şırnak'ta acele kamulaştırma yapılacak..

Ordu Karapınar Katı Atık Tesisi yenilendi!

Ordu'nun Karapınar Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisi, yapılan yenileme çalışmalarının ardından günümüz teknolojisine uygun hale geldi.

atık ayrıştırma sistemi Haberi

atık ayrıştırma sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmelikte yapacağı değişiklikle evsel atıkların ayrıştırılmasını sağlayacak sistemi, iskânda zorunlu hale getiriyor. Planlı Alanlar Tip İmar yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle, üç ve daha katlı binalarda evsel atık ayrıştırma sistemi olacak. 


Sistem devreye girdiğinde çöpler; evsel atık, plastik, cam, kağıt ve bitkisel atık yağ olmak üzere 5 kategoride toplanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini belirterek, 2023 yılına kadar atıkların geri dönüşümünden 5 Milyar liralık gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. 


 Çöpleri yerinde ayrıştırarak çevreye verilecek zararları önlemeyi ve ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Bakanlık, çöp kovası ve bina önlerindeki çöp toplama alanlarının oluşturduğu görüntüleri ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Yeni binalarda zorunlu olan çöp ayrıştırma sistemi eski binalar tarafından da uygulanabilecek. 


 Atık baca sistemi 3...