11 / 05 / 2024

atıklar ne yapılıyor

atıklar ne yapılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı itibariyle 1450’ye ulaşan atık geri kazanım tesisleriyle ekonomiye yıllık 2,5 milyar TL’lik katma değer sağlandığını ifade etti.

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

2020'de Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar bedelle ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında hummalı bir çalışma yapılıyor. 2007 yılında kapılarını açan AVM'nin üst kısmına yeni katlar ilave ediliyor. İşte ayrıntılar...

KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nin ilk KPSS oturumu lisans için başvuru işlemleri başladı. Peki,KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar... 

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

EYT'de ince hesaplar yapılıyor! İşte detaylar

EYT düzenlemesinde ince hesaplar yapılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Hadi gelin hep birlikte detaylara göz atalım…

SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? 'Emekli olursam ne kadar alırım?' uygulaması devrede!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek için 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını devreye soktu. Pki SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Aileye destek programında ne kadar ödeme yapılıyor? Tıklayın öğrenin her ailenin bilmesi gerek

Vatandaşlar tarafından merakla beklenen Aile destek programı devlet tarafından hayata geçirildi. Peki Aile destek programı kapsamında ne kadar ödeme yapılıyor. Gelin haberimizin detaylarında birlikte bu sorunun yanıtına bakalım.

Emekli ve memurun Temmuz maaşına büyük zam! Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor! En düşük maaş 4 bin TL...

Milyonlarca emeklinin ve memurun beklediği Temmuz zammında her geçen gün detaylar belli oluyor ve ipuçları geliyor. Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor. Peki en düşük maaş kaç lira? Kim ne kadar zam alacak? İşte ayrıntılar...

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanıyor. Dev projede son rötuşlar yapılıyor. 

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

Eylül 2018'de kiraya ne kadar zam yapılıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını 3 Eylül'de açıkladı. Peki, enflasyon oranlarına göre, Eylül 2018'de kiraya ne kadar zam yapılıyor?

atıklar ne yapılıyor Haberi

atıklar ne yapılıyor

Bakan Güllüce, çevre alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2014 yılında 550 ton atık pil ve 66 bin ton atık akünün toplanarak geri kazanıldığını söyleyen Bakan Güllüce, “Ayrıca 118 bin ton ömrünü tamamlamış lastik toplanarak çevreyle uyumlu bir şekilde geri dönüşümü sağlanmıştır” dedi.


2003 yılında belediye birlikleri eliyle yürütülen katı atık düzenli depolama tesis sayısının sadece 15 iken, bugün bu sayının 79’a ulaştığını belirten Bakan İdris Güllüce, “Bugün itibariyle bu tesisler ile 1073 belediyede 47,4 milyon kişiye hizmet verilmektedir” şeklinde konuştu.


Bakan Güllüce, temiz denizlerin bir göstergesi olarak Mavi Bayraklı plaj sayısının 397’ye ulaştığını ve Türkiye’nin bu alanda Dünyada 3. sırada olduğunu kaydetti.


Bakan Güllüce, Ülkemiz kıyılarında bulunan plajların korunması amacıyla 1112 plajın yüzme suyu profillerinin hazırlandığını vurguladı.


Ambalaj atıkları alanında yapılan çalışmalar...