13 / 05 / 2024

atıkların enerjiye dönüşmesi

atıkların enerjiye dönüşmesi

Uşak'ta katı atıklar enerjiye dönüştürülüyor. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde ( UKOSB ) üretilen katı atığın buhar veya elektrik enerjisine dönüştürülmesine yönelik çalışma başlatıldı...

Reşat altın fiyatı görenleri şaşırttı! Vatandaş çeyrek altın bulamıyor, yarım altın alıyor! Kuyumcular doldu taştı

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Yatırımcılar altın fiyatlarının düşmesi ile kuyumculara akın ederken, piyasada çeyrek altın sıkıntısı yaşanmaya başladı. Çeyrek altın bulamayanlar ise tercihlerini yarım altından yana kullanıyor. Bugün çeyrek altın ne kadar? Reşat altın fiyatı bugün kaç lira?

İzmir'de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerektiğini belirtti. İşte detaylar...

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Justin Timberlake New York’taki çatı katını sattı!

Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Timberlake, 2017 yılında 20,2 milyon dolara satın aldığı çatı katını 29 milyon dolara sattı.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

12 maddede site yönetiminde anlaşmazlıkların çözümü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "12 maddede site yönetiminde anlaşmazlıkların çözümü" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

7 milyon konutun hızla dönüşmesi gerekiyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu taslak raporunu hazırladı. Raporda köye dönüşün özendirilmesi gerektiği belirtilirken 7 milyona yakın konut ve iş yerinin de hızla dönüşmesi gerektiği aktarıldı.

Türkiye'de en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor!

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda ülke genelinde kentsel dönüşüme girmesi gereken binalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Buna göre tüm ülkede en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor. 

12 maddede site yönetiminde çıkan anlaşmazlıkların çözümü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "12 maddede site yönetiminde çıkan anlaşmazlıkların çözümü" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

atıkların enerjiye dönüşmesi Haberi

atıkların enerjiye dönüşmesi

UKOSB Müdürü Cüneyt Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Uşak Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile (ABİGEM) atıkların enerjiye dönüştürülmesine yönelik fizibilite çalışması yaptıklarını belirterek 120 bin liralık bütçesi olan çalışmanın 65 bin lirasının Zafer Kalkınma Ajansınca karşılanacağını söyledi.


Katı atıkların enerjiye dönüşümüyle çevreye ve ekonomiye katkı sağlanacağını ifade eden Öztürk, "Her geçen gün büyüyen ve gelişen Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde deri, tekstil ve geri dönüşüm konularında faaliyet gösteren tesisler arıtma çamurlarıyla günde yaklaşık 450 ton katı atık üretiyor. Atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve ekonomiye geri kazandırılması için fizibilite çalışması başlattık" diye konuştu.


- "Atıkların yanmasıyla linyit kömürü kadar enerji açığa çıkarabiliyoruz"


Öztürk, projenin hayata geçirilmesi durumunda, bölgede üretilen katı atıkların buhar veya elektrik enerjisine dönüşeceğini anlatarak, şunları kaydetti:


"Atıklar gazifikasyon...