04 / 05 / 2024

Atıl gayrimenkul nedir

Atıl gayrimenkul nedir

İşletmeler vergi avantajları nedeniyle atıl gayrimenkullerini paraya çeviriyor. Leasingde gayrimenkul işlemlerinin payı ikiye katlandı. Atıl gayrimenkuller krediye dönüşüyor...Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger durumu değerlendirdi.

Atıl ve ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin elden çıkarılması hızlandı!

RE/MAX Türkiye Kurumsal Gayrimenkul Direktörü Özdemir Çetin, kurumların sahip oldukları atıl ya da ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin değerlendirilmesi için son dönemde birçok başvuru aldıklarını ifade etti.

AGS Atılım Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Turizm Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AGS Atılım Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Turizm Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adnan Şahlanoğlu tarafından 200 bin TL sermaye ile 22 Haziran'da Üsküdar, Küçükçamlıca Mahallesi'nde kuruldu.

Modacı Atıl Kutoğlu dekorasyonla buluştu!

Gayrimenkul sektöründeki büyümeye paralel artan eve yönelik harcamalar modacı Atıl Kutoğlu’nu dekorasyonla buluşturdu. Kutoğlu’nun ilk projesi Viyana’daki Hotel Altstadt’ın 6 süitinin tasarımı oldu.

2016 inşaat sektörü için atılım yılı olacak!

İnşaat sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 2016 yılının inşaat sektörü için atılım yılı olacağını söyledi.

Düzce’deki atıl işyerleri yurt olacak!

İşyerlerinin öğrenci yurduna dönüştürülmesi işi 6 Ocak’ta ihaleye çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda, Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Milletvekillerinin girişimleri ile kalıcı işyerlerinin atıl durumdan kurtarılarak yurt olacağı müjdesi verilmişti.

Adana'da 950 hektarlık alan atıl şeklinde bırakıldı!

Adana'da yeni inşaat alanı ve arsa üretilmemesi sıkıntısı yaşanırken Büyükşehir Belediyesi, sorunun aşılmasında önemli bir kaynak olarak gösterilen 950 hektarlık alanı atıl bırakıyor.

64.Hükümet 2016 Eylem Planı, yalıtım sektörüne atılım yaptırır!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, geçtiğimiz günlerde açıklanan 64’üncü Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi. Eruslu, “Bu düzenlemelerin hayata geçmesi halinde yalıtım sektörü büyük atılım gösterir” dedi.

Yapı ve yalıtım sektörü atılım sürecine girecek!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, geçtiğimiz günlerde açıklanan 64’üncü Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi. Eruslu, “Bu düzenlemelerin hayata geçmesi halinde yalıtım sektörü büyük atılım gösterir” dedi.

Balıkesir Ayvalık'ta 2 tesisin temeli yarın atılıyor!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) iki ayrı alt yapı yatırımının temeli Cuma günü atılıyor.

Düzce'deki atıl alanlar kullanılabilecek!

Düzce Belediye Meclisi ‘tarihi’ bir olaya imza attı. 1994 yılından bu yana gündemde olan ‘tarım dışına’ çıkmış, ancak çeşitli nedenlerle atıl durumda bırakılan alanlar başta konutlaşma olmak üzere fonksiyonel alanlara dönüştürüldü.

Meram Spor Kompleksi'nin temeli yarın atılıyor!

Meram Belediyesi öncülüğünde daha önce Kurtuluş, Muradiye, Mehmet Vehbi ve Saadet Mahallesi sakinlerinin sandığa giderek kararını verdiği spor kompleksinin temeli yarın günü atılıyor, gerçekleştirilecek yatırımın bölgeye değer katması hedefleniyor.

Çatalca Aydınlar mahallesindeki atıl yapı yıkıldı!

Aydınlar Mahallesi’nde çalışmalarına devam eden Çatalca Belediyesi, mahalle içinde ana asfalt üzerinde bulunan, geçmişte otobüs durağı olarak kullanılan atıl yapı Çatalca Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

NE-KA Atılım İnşaat'tan dar gelirliler için proje!

17 yıllık tecrübesini sayısız konut projesi ile taçlandıran NE-KA Atılım İnşaat, dar gelirli aileler için planladığı ve “NE-KA YAŞAM KONUTLARI” ismini verdiği yeni projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Atıl gayrimenkul nedir Haberi

Atıl gayrimenkul nedir

Finansal Kurumlar Birliği çatısı altında toplanan banka dışı finans kuruluşları leasing, faktoring ve finansman şirketleri bu yıl reel ekonomiye 72 milyar liralık kaynak aktarmayı planlarken, özellikle leasing sektöründe sat-geri kirala yöntemi ile atıl gayrimenkullerin krediye çevrilmesi ön plana çıktı. İlk 6 ayı değerlendirmek amacıyla İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger, finansal kiralamada 8 milyarlık işlem hacminin yüzde 23'ünün gayrimenkul işlemlerinin aldığını vurgularken, inşaat ve iş makinaları yüzde 22'lik payla ikinci sırada yer aldı. 


KREDİDEN AVANTAJLI


Geçen yıla göre gayrimenkul leasing işlem hacminin ikiye katlandığını belirten Özger, bunun nedenlerine ilişkin, "Şirketler aktifinde duran bir gayrimenkulu bize devrederek karşılığında finansman temin ediyor. Taksitle borcunu ödediğinde malını kendisine veriyoruz. Krediye göre daha avantajlı. Vergisel avantajları var. Standart tapu...