05 / 05 / 2024

Atıl konutlar öğrenci yurduna dönüştürülsün

Atıl konutlar öğrenci yurduna dönüştürülsün

CHP'li Oran, arz fazlası 800 bin konutun, üniversiteliler için yurtlara dönüştürülmesini ve böylece hem barınma sorununa çözüm bulunmasını hem de şişen sektörün rahatlatılmasını önerdi.

Umut Oran: Atıl konutlar öğrenci yurduna dönüştürülsün!

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, inşaat sektöründe konutta 1 milyonun üzerinde arz fazlasının ortaya çıktığını söyledi.Oran,"Elde kalan konutlar, üniversitelilere hizmet vermek üzere öğrenci yurduna çevrilebilir"dedi.

11 ildeki 20 bin kalıcı konutun temeli atılıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hükümet, yıkılan konutları yeniden inşa etmek için seferberlik başlattı. Bu hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 20 bin konutun daha temeli atılıyor.

ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın temeli yarın atılacak!

Ceylan İnşaat imzasıyla hayata geçirilen ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın temeli yarın atılacak.

Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor!

Sivas Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdiği Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor. Temel atma törenine Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katılacak.

Düzce’deki atıl işyerleri yurt olacak!

İşyerlerinin öğrenci yurduna dönüştürülmesi işi 6 Ocak’ta ihaleye çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda, Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Milletvekillerinin girişimleri ile kalıcı işyerlerinin atıl durumdan kurtarılarak yurt olacağı müjdesi verilmişti.

CHP atıl TOKİ konutları için kanun teklifi hazırladı!

Teklif, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmesine öngörüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları ön talep topluyor!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi 'Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları" için ön talep toplamaya başladı.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda 36 ay taksit fırsatı!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi ‘Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları’ için ön talep toplamaya başladı..

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'na talep toplanıyor!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi 'Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları" için ön talep toplamaya başladı.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda 36 ay taksit imkanı!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi "Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları" için ön talep toplamaya başladı. Ceylan İnşaat, yeni projesini istanbul, Göztepe'de hayata geçiriyor.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda ön talep süreci başladı!

Ceylan İnşaat yeni butik projesi Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları için ön talep toplamaya başladı. Muhteşem Yüzyıl'dan ilham alan proje, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşuyor.

Ceylan İnşaat Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık!

Ceylan İnşaat Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Fenerbahçe Stadı’na 500 metre kadar uzaklıkta yer alan projede toplam 192 adet daire yer alıyor.

Göztepe Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları ödeme planı!

Göztepe Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları ödeme planına göre projede peşin fiyatına vade farksız 36 ay vade sağlanıyor. Toplam 192 adet daireden meydana gelen projede daireler 1+1,2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları resimleri!

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları projesinde toplam 192 adet daire yer alıyor. Daire alanları 91 ile 204 metrekare arasında değişen projede 9 ofis de bulunuyor. İşte Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları resimleri...

Atıl konutlar öğrenci yurduna dönüştürülsün Haberi

Atıl konutlar öğrenci yurduna dönüştürülsün

CHP'li Oran, yazılı değerlendirmesinde, sektörde yıllardır devlet eliyle şişirilen balonla 1 milyonun üzerinde arz fazlası ortaya çıktığını, öte yandan Türkiye'de 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ancak yüzde 8'iııe yetecek yurt kapasitesi bulunduğuna dikkat çekti. 


Ekonomideki mevcut kötü gidişat sebebiyle eritilme imkânı bulunmayan konuttaki arz fazlasının; etkin teşviklerle üniversite öğrencileri için 'yurt' kapasitesine dönüştürülebileceğini aktardı. Umut Oran, alt-orta gelir grubunun ekonomideki daralma sebebiyle 2014'te konut talebini ötelediğini belirtti. Oran, şöyle devam etti: "Geçen yıl mortgage kapsamındaki satışlarda yüzde 15 gerileme yaşandı; toplam konut satışındaki artış yüzde 1 'in altında kaldı. Konut kredisine dayalı satışların toplam satışlarda 2013'te yüzde 42 olan payı geçen yıl yüzde 33'e düştü. Sektör son dönemde daha çok yabancı alımlarıyla ayakta dururken, yabancıların da siyasi risk nedeniyle yatırımlarını...