06 / 05 / 2024

Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi

Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi

1962 yılında Küçükçekmece'de inşa edilen Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi törenle işletmeye açılacakmış. İnşası iki yıl süren araştırma merkezi 26 milyon liraya mal olmuş.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Turgutlu’ya Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu’ya Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi kazandırmak için çalışmalara start verdi. 4-12 yaş arası çocuklara eğitim verecek olan Kültür Sanat Merkezi çok kısa bir sürede hizmete girecek.

Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi” Projesi, Narlıdere 2.İnönü Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle halka tanıtıldı.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı!

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Projesi, 2. İnönü Mahallesi'nde gerçekleştirilen törenle İzmirlilere tanıtıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi, Narlıdere'ye hayat verecek, nefes aldıracak' dedi.

1993 yılında Kültür ve Kongre Merkezi Projesi'nin tanıtımı yapılmış!

1993 yılında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca Ayazağa'da 66 dönümlük bir alanda kurulacak İstanbul Kültür ve Kongre Merkezi Projesi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katıldığı bir toplantıyla tanıtılmış.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi bugün tanıtılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi'nin ortak projesi 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi' proje tanıtım töreni ile kamuoyunu duyurulacak.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi 18 Nisan'da tanıtılacak!

Narlıdere “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’ 18 Nisan 2015, Cumartesi günü Saat: 11.00'da ikinci İnönü Mahallesinde bulunan inşaat alanında gerçekleştirilecek tören ile vatandaşlara tanıtılacak.

Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm projeleri görüşüldü!

Kültür ve Turizm Çalıştayında Belirlenen Projeler Vali Hakan Yusuf Güner Başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü. Gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Akatlar Kültür ve Spor Merkezi'nin devir anlaşması imzalandı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) ile Beşiktaş Belediyesi arasında daha önce yapılan anlaşmayla Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne devredilen Akatlar Kültür ve Spor Merkezi'nin devir protokol anlaşması imzalandı.

Ankara, Çankırı ve Karabük'te elektrik kesintisi yapılacak!

Ankara, Çankırı ve Karabük'te 26 Mart Perşembe günü bakım ve tesis çalışmaları kapsamında bazı yerlere elektrik verilemeyecek. Başkent Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre kesinti bölgeleri şöyle...

Antalya Büyükşehir Belediyesi kültür ve ticaret merkezi yaptıracak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; kültür ve ticaret merkezi yapım işini 20 Şubat 2015 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 420 günde tamamlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizmde yeni teknoloji!

2000 yılından bu yana dünyadaki tanıtım aktivitelerini ilk kez değiştirme kararı alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, " Turkey:Home " kampanyasının değerlendirmesini açıklad ı.

Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi Haberi

Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi

Atom Reaktörü: Küçükçekmece'de inşa edilen Atom reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi bugün törenle işletmeye açıldı. Fotoğrafta 26 milyon liraya mal olan ve iki senede tamamlanan reaktör havuzunun bulunduğu bina ile solda atom araştırma merkezi binası görülüyor.


Yeni İstanbul 27 Mayıs 1962



Abdullah Kutalmış...