03 / 05 / 2024

Augustus Tapınağı yıkım

Augustus Tapınağı yıkım

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2 bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu, arkeolojik SİT alanı olan Augustus Tapınağı ve Hacı Bayram Camii çevresinde, kepçelerle yaptığı yıkım işlemi yargıya taşındı.

Nevşehir'deki kentsel dönüşüm projesindeki yıkım çalışmaları 8 ay sonrasına ertelendi!

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  20 Temmuz ve İbrahim Paşa Mahallelerinde planlanan yıkım işlemlerinin, bölge sakinlerinin kış aylarında mağdur olmamaları için Haziran ayına ertelendiğini belirtti.

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde! Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın!

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde... Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın... İşte İş Bankası emekli promosyon rakamları...

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Altında adeta tüm ipler koptu! Az önce tek tek açıklandı, gram altını olanın resmen dünyası başına yıkıldı! Hemen bakın

Altında adeta tüm ipler koptu... Az önce tek tek açıklandı, gram altını olanın resmen dünyası başına yıkıldı... Hemen bakın...

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ekipleri Ankara Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başladı.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Augustus Tapınağı yıkım Haberi

Augustus Tapınağı yıkım

Ankara’nın en eski arkeolojik yapılarından biri olan, 1972’de 1. derece kültür varlığı olarak tescillenen 2 bin yıllık Augustus Tapınağı’nın da içinde bulunduğu bölgeye, Hacı Bayram Camii’nin istinat duvarını yıkmak için iş makineleri girmiş, Kültür Bakanlığı ya da arkeolog gözetiminde yapılmayan işlem kamuoyunda tartışma yaratmıştı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi iş makinalarının sur duvarında yaşanan çökmelerden dolayı 13 Haziran’da alınan Koruma Kurulu kararı çerçevesinde alana girdiğini ve tarihi tapınağa hiçbir zarar verilmediğini savunmuştu.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, belediyenin alanda kepçelerle yaptığı yıkım işlemini yargıya taşıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ankara 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yetkilileri ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü hakkında Ankara Cumuhriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçu işleyen ilgililer hakkında kamu davası açılması...