04 / 05 / 2024

Avan proje bedeli 2015

Avan proje bedeli 2015

Birçok verilerine göre mimar taslak durumunda geliştirdiği fikirlerini, yapı sistemi ve biçim–mekan yorumu bakımından projeyi açıklığa kavuşturan planlara avan proje deniyor. Peki, avan proje ücreti 2015 ne kadar?

Avan proje nedir?

İnşaat sektöründe önemli bir rolü olan mimaride bilinmesi gereken terimlerden biri de avan projedir. Bu proje belirli işlemleri ve süreci içerdiği için biraz detaylıdır. Peki avan proje nedir, hangi alanlarda uygulanır ve nasıl çizilir? İşte avan proje ile ilgili önemli bilgiler...

Avan proje tasdik ücreti 2022! Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Avan proje, hayata geçirilecek projenin ön hazırlığı yani taslağına deniliyor. Projenin ilk ve kesin olmayan hali avan proje olarak ifade ediliyor. Peki, Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Avan proje tasdik ücreti 2022 ne kadar?

Avan proje tasdik ücreti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2022 yılı hizmet tarifesinde açıklandı. İşte avan proje tasdik ücreti 2022...

Avan proje tasdik ücreti 2021!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, avan proje tasdik ücreti ne kadar oldu?

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti ne kadar olacak?

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Balyalı, "“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon Avro'yu aşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı Projesi’nin maliyeti 940 milyon 500 bin TL!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ÇED süreci başlatıldı. ÇED Başvuru Dosyası proje bedeli 940 milyon 500 bin TL olarak belirtildi...

Kanal İstanbul'un proje bedeli 75 milyar TL!

Kanal İstanbul'un proje bedelinin 75 milyar lira olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Devlet bütçesinden de herhangi bir bedel çıkmayacaktır" dedi...

Avan Proje Tasdik Ücreti 2019!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2019 ne kadar oldu?

82.8 milyar TL'lik 431 projeye ÇED olumlu kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017'de proje bedeli 82 milyar 829 milyon lira olan 431 faaliyet "ÇED olumlu" şeklinde değerlendirildi

Avan proje tasdik ücreti 2018!

Avan proje, belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre verilen proje oluyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2018 ne kadar?

Bursa Teknoloji Sanayi Bölgesi’nin temeli Mayıs'ta atılacak!

Bursa Teknoloji Sanayi Bölgesi’nin temeli Mayıs ayında atılıyor .Proje bedeli 25 milyar dolar olan Bursa Teknoloji Sanayi Bölgesi için için Almanya’nın ticaretteki en aktif şehri Stuttgart, model olarak alındı.

Avan proje bedeli 2015 Haberi

Avan proje bedeli 2015

Avan proje ücreti 2015!

Avan proje; belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre mimar taslak durumunda geliştirdiği fikirlerini, yapı sistemi ve biçim–mekan yorumu bakımından projeyi açıklığa kavuşturan planlara deniyor.


Bu planlara, kesitlere, görünüşlere, insan, mobilya, yeşillik çizimleriyle renk, hareket, ışık–gölge katıldığı takdirde tasarı gerçeğe daha da yakın oluyor. 


Avan proje ölçekleri 1/1000, 1/500, 1/200, 1/100 ve çok küçük konularda 1/50 olarak belirleniyor. Avan projede, vaziyet planı, kat planları, çatı planı, kesitler ve görünüşlere de yer veriliyor. Peki, avan proje ücreti ne kadar?


Avan proje ücreti 2015... 

Avan Proje Tasdik Ücreti (Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için)

Alışveriş Merkezi (AVM) m2 8.5 TL

Konut- Rezidans m2 2.5 TL

Otel, İşyeri vb. m2 3.7 TL

Sanayi Yapıları (Fabrika, Atölye, İmalat Tesisleri vb.) m2 1.2...