05 / 05 / 2024

Avan proje ölçekleri

Avan proje ölçekleri

Avan proje nedir? Avan proje nasıl çizilir? Avan proje ne işe yarar gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Avan proje nedir?

İnşaat sektöründe önemli bir rolü olan mimaride bilinmesi gereken terimlerden biri de avan projedir. Bu proje belirli işlemleri ve süreci içerdiği için biraz detaylıdır. Peki avan proje nedir, hangi alanlarda uygulanır ve nasıl çizilir? İşte avan proje ile ilgili önemli bilgiler...

Avan proje tasdik ücreti 2022! Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Avan proje, hayata geçirilecek projenin ön hazırlığı yani taslağına deniliyor. Projenin ilk ve kesin olmayan hali avan proje olarak ifade ediliyor. Peki, Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Avan proje tasdik ücreti 2022 ne kadar?

Avan proje tasdik ücreti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2022 yılı hizmet tarifesinde açıklandı. İşte avan proje tasdik ücreti 2022...

Avan proje tasdik ücreti 2021!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, avan proje tasdik ücreti ne kadar oldu?

Avan Proje Tasdik Ücreti 2019!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2019 ne kadar oldu?

Le Chic Bodrum nerede?

Le Chic Bodrum'da 2+1 daire fiyatları 405 bin Euro'dan başlayarak yükseliyor. Proje lüks konseptte tasarlandı ve kendine özel plajı var. Peki Le Chic Bodrum nerede?

Le Chic Bodrum projesinde 405 bin Euro'ya 2+1! Yeni proje!

Le Chic Bodrum projesine fiyatlar 405 bin Euro'dan başlıyor. Deniz GYO ile Ataman İnşaat imzası ile hayata geçirilen proje lüks konseptte tasarlandı...

Akdamar Sky Suit'in temeli atıldı!

Akdamar Sky Suit projesinin temeli atıldı. İstanbul Kartal'da yükselen proje lüks ve prestijin buluştuğu, şehrin konforunun, doğanın kalbinde yer alacak.   

Avan proje tasdik ücreti 2018!

Avan proje, belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre verilen proje oluyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2018 ne kadar?

Nidapark İstinye: Lüks bir hayatın sınırları olmayabilir!

Toplamda 538 apart üniteden meydana gelen Nidapark İstinye projesi Tahincioğlu Gayrimenkul imzasıyla hayata geçiriliyor. Proje "Lüks bir hayatın sınırları olmayabilir" sloganıyla basına tanıtılıyor. 

Selective Blue projesi ön talep topluyor!

Deniz ve adalar manzarasına sahip Selective Blue’da zemin + 23 katlı iki blok ve 206 daire bulunuyor. %79’luk kısmı açık ve yeşil alana ayrılan proje lüks, manzara ve eğlenceyi bir arada sunuyor.

Avan proje ücreti 2016!

Avan projede, yapının vaziyet planı, kat planları, çatı planı, kesitler ve görünüşlere de yer veriliyor. Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Gül Proje Viraİstanbul Konutları görücüye çıkıyor!

Gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşlarından Gül Proje, Beylikdüzü Belediyesi ile birlikte 1155 konuttan oluşan Viraİstanbul projesine imza atıyor.

Avan proje ölçekleri Haberi

Avan proje ölçekleri

Avan proje nedir?

Belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre mimar taslak durumunda geliştirdiği fikirlerini, yapı sistemi ve biçim–mekan yorumu bakımından projeyi açıklığa kavuşturan planlara, avan proje deniyor.


Bu planlara, kesitlere, görünüşlere, insan, mobilya, yeşillik çizimleriyle renk, hareket, ışık–gölge katıldığı takdirde tasarı gerçeğe daha da yakın oluyor. 


Avan proje ölçekleri

Avan proje ölçekleri 1/1000, 1/500, 1/200, 1/100 ve çok küçük konularda 1/50 olarak belirleniyor. Avan projede, vaziyet planı, kat planları, çatı planı, kesitler ve görünüşlere de yer veriliyor. 


Avan proje nasıl çizilir?

- İhtiyaç programının tam olarak gerçekleştirildiği benzer katların biri ile diğer katların tümü çizilir. Tekrar eden katlar için açıklama yazılır. 

- Planlar, pafta veya paftalar üzerinde aynı bakış yönünde yer alır, her paftada hakim rüzgar, manzara ve kuzey yönü...