11 / 05 / 2024

Avcılar Ispartuvan Çayırı

Avcılar Ispartuvan Çayırı

İstanbul Avcılar'da Firüzköy Mahallesi ile Küçükçekmece Gölü arasında kalan Ispartuvan Çayırı için son durum nedir? Ispartuvan Çayırı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el koydu mu? Ispartuvan Çayırı'nda hangi parseller arkeolojik sit alanı içinde?..

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Majör Gölyaka satışta! Emlak Konut GYO'dan Avcılar'a 423 konut ve 56 dükkanlık yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle hayata geçirilen Majör Gölyaka projesinde satışlar başladı. İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa edilen projede 423 konut ve 56 dükkan yer alıyor.

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Avcılar Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Avcılar Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Avcılar'daki kentsel dönüşümde 'çürük raporu' tartışması!

Deprem riskini azaltmak için başlatılan dönüşüm atağında Avcılar'da sorun çıktı. 6 bin TL'yi cebinden ödeyip çürük raporu alan bazı müteahhitlerin, deniz gören binalarda hak sahiplerini 3'te 2 çoğunlukla korkuttuğu belirtildi.

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, binalarının depreme dayanıklı hale gelebilmesi ve imar sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Avcılar’da hasar gören 281 binanın yıkımı için son ay!

Gölcük’te 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremin ardından İstanbul Avcılar’da orta hasarlı olduğu tespit edilen 281 binanın güçlendirilmesi veya yıktırılması için tanınan süre ay sonunda bitiyor.

Avcılar'da 8 ayda 5 mahalle dönüştürüldü!

Avcılar Belediyesi Başkanı Turan Hançerli, "5 mahallemizde 50 bin insanın dönüşüm sorununu çözdük. 8 ay sürdü" dedi. 

Avcılar depreme hazır mı? 1800 bina yıkılmayı bekliyor!

İstanbul’da deprem denince akla gelen ilk ilçelerden biri olan Avcılar'da imar değişikliği planı gündeme geldi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, bölge halkını ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Avcılar'da ağır hasarlı bina 4 aydır yıkılmayı bekliyor!

İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Avcılar'daki bina 4 aydır yıkım için bekliyor. 

Avcılar Ispartuvan Çayırı Haberi

Avcılar Ispartuvan Çayırı


İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçesi Avcılar'ın Firüzköy Mahallesi ile Küçükçekmece Gölü arasında kalan bölgede yer alan Ispartuvan Çayırı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el koydu. 


Avcılar Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgilere göre; Ispartuvan Çayırı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıkarılması bekleniyor. 



Ispartuvan Çayırı,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30 Nisan 2014 tarihli ve 28987 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı ile yetkilendirildiği Rezerv Yapı Alanı içinde yer alıyor. 

Bakanlar Kurulu'nun 2014/6028 sayılı kararı şöyleydi;


"İstanbul’da bulunan bazı alanlarda gerçekleştirilecek proje uygulamaları kapsamında 13/8/2012 tarihli ve 2012/3573 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirildiği alan sınırlarının yeniden belirlenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; adı geçen Bakanlığın 14/2/2014 tarihli...