05 / 05 / 2024

AVM düzenlenmeleri

AVM düzenlenmeleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Alışveriş merkezlerinden tutunda perakendecilikle ilgili genel ilkeleri düzenlemeye kadar bir dizi yönetmeliği de Bakanlar Kurulu'na sevk ettik, bir kısmını da sevk edeceğiz" dedi.

AVM'lere yeni düzenlemeler getirildi!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son dönemlerde AVM'lerde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu'yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan bakanlık, AVM'lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

AVM’lerde doktor ve ambulans bulundurulması zorunlu olacak!

Türkiye’de sayıları 350’ye yaklaşan alışveriş merkezlerine (AVM) yeni düzenlemeler geliyor. Her gün binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı AVM’lerde doktor ve ambulans bulundurulması zorunlu hale gelecek.

Karşıyaka’da 149 adet AVM dükkanı icradan satılıyor! İhale bedeli 7 milyon 850 bin TL!

İzmir Karşıyaka’da Ege Park Mavişehir AVM'de 149 adet dükkan icradan satışa çıkarıldı. 7 milyon 850 bin TL olan ihale 20 Şubat 2023’te saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

Metruk binaların yıkımıyla igili yeni kanun teklifi verildi!

Metruk binaların yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi gibi düzenlenmeleri içeren kanun teklifi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Atakule AVM'de hangi mağazalar var?

Ankara'nın ilk alışveriş merkezi olan Atakule AVM dün itibariyle hizmete açıldı. Peki Atakule AVM'de hangi mağazalar var?

Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir?

Atakule AVM dün açıldı. Peki Ankara'nın merkezinde Botanik Parkı manzaralı bir tepede yer alan Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir? İşte cevabı...

AVM'lerdeki dükkan kiralarına düzenleme yapılmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada, alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkan kiraları konusunda hükümetin yeni bir düzenlemesi yapması gerektiği belirtildi.

Esas 39 Burda AVM Lüleburgaz'da açıldı!

Trakya bölgesinin yeni çekim merkezi olmaya hazırlanan Esas 39 Burda AVM, dün kapılarını açtı. Esas 39 Burda AVM, birbirinden ayrıcalıklı sunumları ve hizmet anlayışı ile Lüleburgazlıları yepyeni bir dünyaya davet ediyor..

Neva Life Dodurga fiyat!

Ata Grup tarafından hayata geçirilen Nevalife Ankara projesi 182 konut ve 32 adet AVM dükkanından oluşuyor. İşte Neva Life Dodurga fiyat listesi..

Home City Pendik açılış için gün sayıyor!

Mobilya ve dekorasyon sektöründe uzmanlaşmış AVM dönemi başlıyor. Home City Pendik açılış için gün sayıyor.

İstanbul'da 2 kilometreye bir AVM düşüyor!

İstanbul Anadolu Yakası’nda yapılaşma tüm hızıyla sürüyor. Kartal Cevizli’den Avrasya Tüneli’ne uzanan 16 kilometrelik hat üzerinde oteller, hastaneler, ofisler ve konutlar bulunuyor. Yoğun trafiğin yaşandığı hatta 16 kilometrede 9 AVM yer alıyor. 

Ege Perla AVM açıldı!

İş GYO imzası ile İzmir Bayraklı'da inşa edilen Ege Perla Alışveriş Merkezi (AVM) dün hizmete açıldı.

Otel mağazaları da ‘dolar’ çıkmazına girdi!

DOLAR kurundaki hızlı yükseliş alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkanlardan sonra Antalya’da 5 yıldızlı otellerin bünyesinde faaliyet gösteren mağaza işletmecilerini de vurdu.

Biz Cevahir AVM'de hangi mağazalar var?

Biz Cevahir Haliç AVM, düzenlenecek açılış töreni ile 3 Aralık Cumartesi günü hizmete açılıyor. Peki Biz Cevahir AVM'de hangi mağazalar var?

Novada Park Şanlıurfa’ya En İyi Bölgesel Merkezli AVM Ödülü!

Novada Park Şanlıurfa; Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödüllerinin verildiği ‘Sign of the City Awards’ın Devam Eden Projeler kategorisinde ‘En İyi Bölgesel Merkezli AVM’ seçildi.

AVM düzenlenmeleri Haberi

AVM düzenlenmeleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti.


Ticaretin önemli unsurlarından birisinin üretilen ürünün pazarlara hızlı bir şekilde arz edilmesi ve pazarlanabilmesi olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, perakendecilerin ticaretin bu boyutu ile önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Bakanlık olarak perakendeciliğin düzenlenmesi için sektör ile birlikte yasa çıkardıklarını hatırlatan Tüfenkci, “Alışveriş merkezlerinden tutunda perakendecilikle ilgili genel ilkeleri düzenlemeye kadar bir dizi yönetmeliği de Bakanlar Kurulu'na sevk ettik, bir kısmını da sevk edeceğiz. Özellikle tüketici boyutuyla bakıldığında, genel anlamıyla perakendecilerin çok kazandığına dair bir imaj var. Ama o kadar kazanmadıklarını kendileri ifade ediyorlar. Bu algının neden böyle oluştuğunu esasında düşünmek gerekiyor. Bu noktada üreticiden tüketiciye ulaşan zincirin halkalarında yer alan unsurların açığa çıkması...