13 / 05 / 2024

AVM Kanun teklifini kimler hazırladı

AVM Kanun teklifini kimler hazırladı

AVM Yasası olarak bilinen Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi hangi milletvekilleri TBMM Komisyon'una sundu? AVM Yasası kanun teklifinin ilk imza sahipleri milletvekilleri kimler?

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi başlıyor!

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kısa dönem konut kiralamalarında yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te müjdeyi verdi! Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te gençlerle bir araya geldi. TEKNOFEST gençlerinin Türkiye'nin müreffeh ve parlak geleceği olduğunu söyleyen Erdoğan," Gençlerimize olan sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Aile ve Gençlik Bankası’na ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sunacağız" dedi.

Haciz ve icra konularında güncelleme! Artık haciz yapılabilmesi için icra mahkemesi kararı gerekecek!

TBMM Adalet Komisyonu, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini kabul etti. Kanun teklifi, yargıda adil bir sürecin sağlanması ve borçluların mağduriyetinin önlenmesi amacını taşıyor.

Yüz binlerce kişinin emeklilik hayali suya düştü! İşte çok merak edilen o tablo

Tek sayfalık EYT kanun teklifini fiyasko olarak niteleyen Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yüz binlerin emeklilik hayalinin ertelendiğini, 2 yıl 8 ay 15 gün daha prim yatırılması gerektiğini kaydetti.

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Hükümet Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve memur maaşlarının 3600 ek gösterge düzenlemesini içeren torba kanun teklifini gündemine aldı. Teklife göre en düşük emekli maaşına zam yapılacak. İşte detaylar...

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına istediği zam belli oldu! Bakın zamlı maaşı kaç lira olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini, TBMM Başkanlığına sundu. Kanun teklifinde Erdoğan'ın maaşına yüzde 40 zam istediği ortaya çıktı.

Emekli ikramiyeleri artıyor mu? Emekliye bayramda 4 bin 253 lira...

CHP tarafından Meclis'e emekli ikramiyelerinin 4 bin 253 lira olması konusunda kanun teklifini sundu. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere toplamda iki kez verilen ikramiyenin 1100 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılması istendi.

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta memur ve emekliye yapılacak olan ek zammı da kapsayan kanun teklifini yasalaştırmak için mesaisine bu hafta da devam edecek...

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

 Yenievim'den 22 yeni şube!

Finansman şirketlerinin faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini kapsayan kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifini destekleyen  Yenievim,  22 yeni şube müjdesiyle vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı sürdürecek.

AVM’ler kendilerinin kiracısı oluyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle cirolarında düşüş yaşayan markaların zarardaki mağazalarını kapatmak istemesi, AVM’leri farklı yollara itti. AVM yönetimleri ayrılmak isteyen markalara ‘bayiniz olayım, çıkmayın’ teklifini sunuyor.

AVM Kanun teklifini kimler hazırladı Haberi

AVM Kanun teklifini kimler hazırladı

AVM Yasası'nı Meclis'e getiren Mustafa Öztürk ve Hakan Çavuşoğlu hangi milletvekillerinden imza topladı? AVM Yasası teklifine imza atan Ak Parti'li milletvekilleri hangi şehirden?


AVM Yasası teklifinin ilk imza sahibi milletvekilleri kimler? 


Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonu Başkanlığı'na 2/2527  esas numarasıyla 9 Aralık 2014 tarihinde gelen ve bugün görüşülmeye başlanacak olan "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi"nin ilk imza sahibi milletvekiller, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Hakan Çavuşoğlu... AVM Yasası, toplam 58 milletvekilinin imzasıyla TBMM Komisyonu'na geldi... 


AVM Yasa teklifinin genel gerekçesi nedir? Öğrenmek için tıklayın!


AVM Yasası 2014 madde gerekçeleri neler? Öğrenmek için tıklayın!


AVM Yasası teklifine kimler destek verdi?  


Kanun teklifine imza veren 56 Ak Partili milletvekillerinin isimleri ve şehirleri şöyle;