27 / 04 / 2024

avm mekanları

avm mekanları

İstanbul’da sayıları 50’yi aşan AVM’lerin mağazalarında yer alan markalar rayiç değerlere de yansıyor. Birçoğu planlı bir büyüme modeli ile cirolarını artırmaya çalışırken bazıları sık sık değişen kiracılar nedeniyle istineilen performansı gösteremiyor.

Port Bornova AVM'de kiralamalar devam ediyor!

16 işyeri ve farklı mekanların yer aldığı Port Bornova AVM'de kiralamalar devam ediyor. Projede ezber bozacak ve yeme-içme mekanları bulunuyor..

Mark Antalya AVM’deki restoranlar toplam 20 milyon liraya satışta!

Antalya’nın en büyük alışveriş merkezi MarkAntalya AVM’deki mekanlar TMSF tarafından satılıyor. Mekanların toplam satış bedeli 20 milyon lira.

Erasta Edirne AVM açıldı!

Eroğlu Gayrimenkul tarafından 210 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Erasta Edirne AVM açıldı. ,Erasta Edirne AVM 35 bin metrekarelik kiralanabilir alanda yer alan toplam 125 mağaza, sinemalar, yeme-içme ve eğlence mekanları ile bölgeye yeni bir soluk getirecek.

WaterGarden, AVM tasarımına yeni bir soluk getiriyor!

İç mekan tasarımı Mimar Görkem Volkan öncülüğündeki MDArch Mimarlık imzası taşıyan WaterGarden açık, yarı açık ve kapalı mekanlar arasındaki güçlü kurgusu ve yenilikçi yaşam merkezi konseptiyle AVM tasarımına yeni bir soluk getiriyor.

One Tower AVM Ankaralıların gözdesi oldu!

Dünyaca ünlü Mimar Murat Tabanlıoğlu imzası taşıyan One Tower AVM, özellikle gurme mekanları ile Ankaralı'nın yeni adresi oldu" dedi.

AVM tasarımlarında en önemli unsur, değişimi öngörebilmek!

Mimar Görkem Volkan, yeni nesil AVM’lerde değişen alışkanlık ve ihtiyaçlara kolayca uyum sağlayabilen, doğaya ve doğallığa öncelik veren, kullanıcılarına sokak dokusu ve deneyimleri yaşatan, dış/iç ayrımını aşarak akışkan hacimler sunan iç mekanlar tasarlıyor.

42 Maslak projesinin AVM kısmı 2017’nin başında açılacak!

6 yılda tamamlanan 42 katlı 250 bin metrekarelik 42 Maslak projesinde yaşam başladı. Yeme içme mekanlarıyla öne çıkacak projenin AVM’si ise 2017’nin başında açılıyor.

En çok ziyaret edilen AVM hangisi?

Facebook, 2014 yılında en çok paylaşılan konuları yayınladı. Listeye göre Vialand, en çok ziyaret edilen mekanlar listesinde Sultanahmet Meydanı 'ndan sonra geldi. Vialand, En çok ziyaret edilen AVM'ler arasında.

Ahmet Davutoğlu: AVM'lerde esnafa özel mekanlar ayrılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AVM ' lerde esnafa özel mekânlar ayıracaklarını belirterek, " Bu merkezlerde yüzde 5 kota sağlayacağız. Esnafı AVM ' ye kurban etmeyeceğiz " dedi...

Konak Pier AVM'de ruhsat çözümü mağazaları geri getirmeye yetmedi!

İzmir'in simge mekanlarından 18 Ekim 2002'de hizmete açılan Konak Pier'de, 12 yıl süren ruhsat sorunu aşıldı ancak, AVM eski günlerine dönemedi. Mağazalarını kapatan firmalar artık dönmek istemiyor.

Nihat Ergün İzmit'te AVM açılışına katıldı!

İzmit'te bir AVM'nin açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ticaret mekanlarının anlayışının değiştiğini ifade ederek, açılışı yapılan merkezin bunun önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti...

Manisa'nın ilk AVM'si Magnesia açıldı!

Manisa'nın ilk AVM'si Magnesia 19 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM'de 65'ten fazla mağaza ile yeme içme mekanları, market ve sinema salonları yer alıyor

Ataköy AVM Plus'ın terası etkinlikler merkezine dönüşüyor!

Son dönemin gözde 'sosyalleşme mekanları ' AVM'ler denize karşı müzik, yemek ve dans için teraslarını yeniliyor

avm mekanları Haberi

avm mekanları

Buna rağmen İstanbul’da AVM yatırımları hız kesmiyor. Gerçi son yıllarda özellikle karma projelerin bir parçası haline dönüşen ‘cadde mağaza’ konsepti AVM’lerin popüleritesini etkilese de müşterilerinin vazgeçemediği markalaşmış bir çok AVM yer alıyor.






Peki İstanbul’un önde gelen alışveriş merkezleri hangileri ve sahipleri kimler? İşte cevabı:



- Cevahir AVM: St Martins Property (Fon kaynağı Kuwait Investment Authority)



- İstinyePark: Orjin Group-Doğuş Holding Orjin Group’un ortakları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım.



- Akasya Acıbadem: SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akkök Grubu, Yıldız Holding, Sinpaş Grubu ile Akmerkez’in kurucu ortaklarından Rıfat Hasan’ın ortakları arasında olduğu bir oluşum. Ülker geçtiğimiz günlerde hisselerini Akkök’e satma kararı aldı.



- Akmerkez: Akkök, Tekfen ve İstikbal’in kurduğu Akmerkez’in yüzde 50.82’si halka açık. Akkök, Tekfen’in ortaklığı sürüyor.



- City’s NİŞANTAŞI: Merkezin sahibi kuyumculuk sektörünün önde...