13 / 05 / 2024

avm pazar günleri kapanacak mı

avm pazar günleri kapanacak mı

Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, TBMM'den onayı aldı. Peki, yasa ile AVM'ler pazar günleri kapatılacak mı?

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...

Çiftçilere TMO'dan flaş müjde! Buğday alım günleri değişiyor! Bugün buğday fiyatları kaç TL? 6 Temmuz 2022 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi son dakika buğday alım fiyatlarını araştırırken, TMO'dan son dakika açıklaması geldi. TMO, hububat alımlarını bayramda ve pazar günleri de sürdüreceğini açıkladı. Peki bugün buğday fiyatları kaç TL? 6 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

İtalya’da AVM’ler pazar günleri kapanacak!

İtalya'da hükümetin "aileleri korumak" adına pazar günleri büyük mağazalarını ve alışveriş merkezlerini kapama kararı tartışılıyor.

Dap Yapı Çadır Günleri fiyat listesi!

İstanbul Ümraniye'de Meydan AVM'de kurulan Dap Yapı Çadır Günleri fiyat listesi 297 bin TL'den başlıyor. Çadır'da yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor.

DAP Çadır Günleri kampanyası 2017!

Daire fiyatlarının 297 bin TL'den başladığı DAP YAPI indirim çadırı Ümraniye Meydan AVM'nin otoparkında, sabah 09.00'dan akşam 22.00'a kadar hizmet verecek. İşte DAP Çadır Günleri kampanyası 2017...

Kapalıçarşı pazar günleri açık olacak!

Turist sayısının azalması sonrası zor günler geçiren Kapalıçarşı'da pazar günleri de hizmet verilecek.

Maltepe'de inşaatlara pazar günleri çalışma yasağı getirildi!

Maltepe ilçesindeki inşaatlara, pazar günleri çalışma yasağı getirildi. Karar, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındı. Konu Maltepe Belediye Meclisi’nin haziran ayındaki olağan toplantı gündemine taşındı.

Hulusi Belgü: AVM'lere sınırlama ticarete ihanettir!

AYD Başkanı Belgü, "AVM'lere sınırlama getirilmesi konusunda hükümetin duruşu çok açık ve net. AVM veya organize perakende ticaretinin yüzde 30'u neredeyse pazar günleri yapılır. Bunu ortadan kaldırmak ticaret hayatına ihanet olur" dedi.

Yenimahalle Karşıyaka Pazarı gün yüzüne çıkıyor!

Haftanın belirli günleri dışında atıl ve boş alanlar olarak kalan pazar yerlerini, sosyal donatı alanlarıyla zenginleştiren ve özel bir komplekse dönüştüren Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka’da da projeyi gün yüzüne çıkardı.

Perakende Günleri için geri sayım!

25 - 26 Kasım 2015 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek 15. Perakende Günleri; Türkiye'nin markalarını uluslararası yatırımcılar, perakende grupları ve AVM'lerle buluşturacak.

avm pazar günleri kapanacak mı Haberi

avm pazar günleri kapanacak mı

AVM'ler pazar günleri kapatılacak mı?

AVM'ler, Bir yapı veya alan bütünlüğü olan, içinde büyük mağaza ya da beslenme, giyinme, eğlenme, dinlenme, kültürel ve benzeri ihtiyaçların bir kısmının veya tamamının karşılandığı diğer iş yerleri bulunan, merkezi bir yönetime ve ortak kullanım alanları ile yönetmelikle belirlenen diğer niteliklere sahip işletme olarak ifade ediliyor.


Aralık 2014 tarihinde TBMM'ye sunulan ve içerisinde AVM'ler hakkında birçok düzenlemeye yer verilen Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, TBMM'den onayı aldı.


Yasada AVM'lerin çalışma gün ve saatlerine ilişkin esaslara da yer verilmişti. AVM yasa tasarısı gereğince, "AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak." deniyordu. 


Peki, TBMM'den onaylanan yeni AVM yasası ile AVM'ler...