29 / 04 / 2024

AVM risk faktörleri

AVM risk faktörleri

Dünya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin Kurucularından, Projeler Koordinatörü Çağrı Külbağ, AVM malikleri ve yönetimlerinin sorumlu tutulması nedeniyle, alışveriş merkezlerinin çok daha detaylı bir risk analizine ihtiyaçları olacağını belirtti.

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. 7 - 8 Aralık tarihlerinde talep toplayacak olan şirketin risk faktörleri tek tek açıklandı. İşte Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk! 

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

Altın neden yükselir, neden düşer? İşte altın fiyatlarının etkileyen etkenler!

Altın fiyatları, talep ve arz dengesi, para politikaları, jeopolitik riskler ve enflasyon beklentileri gibi faktörlerin etkisiyle sürekli olarak dalgalanıyor. Yatırımcılar ve piyasa uzmanları, altının değerini belirleyen bu faktörleri yakından takip ediyor. İşte altın fiyatlarındaki dalgalanmaların

Elektrikli araç alanlar dikkat! Bu faktörleri mutlaka bilmelisiniz

Elektrikli arabalar, insanlar çevresel etkileri konusunda daha bilinçli hale geldikçe ve sürdürülebilir ulaşım seçenekleri aradıkça, son yıllarda hızla popülerlik kazandı. İşte Elektrikli araç alırken dikkat edilmesi gereken özellikler

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

Doların hızlı artışındaki büyük risk faktörü ortaya çıktı! Sizin cebinizden çıkacak

Dolarda FED'in faiz artırımı kararı sonrası başlayan yükseliş kurun 16 liraya dayanmasına neden oldu. Dolardaki hızlı yükseliş beraberinde ciddi bir riski de beraberinde getiriyor. Kurdaki her yükseliş nedeniyle oluşan fark ise sizin cebinizden çıkacak.

Kripto paralarda dalgalanma tam gaz! işte Bitcoin'deki gerilemenin nedeni..

MicroStrategy CEO’su ve 17 bini aşkın BTC’ye sahip Bitcoin balinası Michael Saylor, 2022'nin başında kripto piyasasının gerilemesine sebep olduğuna inandığı faktörleri değerlendirdi. 

AVM'lerde kira indiriminde hangi taraf ne istiyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, sektörleri olduğu gibi AVM'leri de etkiledi. Salgın sürecinde 2 ay kapalı kalan AVM'ler sorunlarına çözüm istiyor. 

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

AVM’lerde köklü dönüşüm başlıyor!

COVID-19 tüm sektörleri olduğu gibi perakende sektörünü de değiştiriyor ve geliştiriyor. Bu kapsamda hem AVM’lerin hem de markaların iş yapma şekilleri önemli ölçüde dönüşecek.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

New York’tan ev almanın avantajları neler?

Douglas Elliman Küresel Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Richard Jordan, New York’tan konut sahibi olmak için geçerli faktörleri anlattı...

FED: Konut sektöründe yavaşlama izleniyor!

FED Başkanı Jerome Powell, ekonomide devam eden büyümeye güvendiklerini ve "konut sektöründeki yavaşlamayı" ve "şirket borçları" düzeyini "risk faktörleri" olarak izlemekte olduklarını söyledi.

AVM risk faktörleri Haberi

AVM risk faktörleri

Dünya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin Kurucularından, Projeler Koordinatörü Çağrı Külbağ, yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte alışveriş merkezlerinde ortak kullanım alanlarında oluşabilecek her türlü zarardan AVM malikleri ve yönetimlerinin sorumlu tutulması nedeniyle, alışveriş merkezlerinin çok daha detaylı bir risk analizine ihtiyaçları olacağını belirtti. Alışveriş merkezlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet aldıkları OSGB’lerin hizmet alanı, ziyaretçilerin yaşayabileceği her türlü sorunu öngörecek şekilde genişlerken, bu konuda geçmişten bu güne deneyim sahibi olan şirketlerin öne çıkacağı görülüyor. Çağrı Külbağ, “İnsan hayatı ile ilgili hiçbir konuyu yaşayarak öğrenebilecek lükse sahip değiliz. Yeni yönetmelikle AVM Yönetimlerine ortak alanlarda oluşabilecek riskler konusunda getirilen ciddi sorumluluklar da daha güvenli ve konforlu alışveriş merkezleri oluşturmaya yönelik” dedi. 


AVM’ler Mart ayına yeni yönetmelikle girdi. Büyüklüklerine göre sınıflandırılan alışveriş...