10 / 05 / 2024

AVM Yasası denetim

AVM Yasası denetim

AVM Yasa tasarısında teklif edilen yasaklar hangileri? AVM Kanunu teklifinde yer alan ceza hükümleri neler? AVM Yasası 2014, AVM ve büyük mağazalara nasıl bir denetim öneriyor? İşte cevaplar...

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

Covid-19 sonrasında gerçekleşen vergi düzenlemeler hakkında konuşan CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in sahibi Bağımsız Denetçi ve S. M. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, AVM'lerde ödenen kiralardan alınan KDV belirli bir süre kaldırılabilir önerisinde bulundu. 

Enez Kaplan: Özelleştirilen yerlere AVM ve rezidans yapılıyor!

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun bütçeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kaplan, özelleştirilen yerlere AVM ve rezidans yapıldığını söyledi. 

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Highway AVM’nin satışı iptal edildi!

Bolu'da yer alan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında denetim kayyumu atanan Highway AVM'nin satışı iptal edildi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Emlakçılık Yasası'yla kurumsal firmaların değeri anlaşılacak!

Devga Grup büyesinde yer alan REsearch Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Deveci, Emlak Yasası'yla kayıt dışı çalışan emlakçıların yok olacağını belirterek, “tüm işlemler denetim altına alınarak, kurumsal firmaların değeri anlaşılacak” dedi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

Yöntem Yapı Denetim başta Eskişehir olmak üzere yapıları denetliyor!

Yurt geneline hizmet vermek üzere faaliyetlerine Eskişehir'de başlayan Yöntem Yapı Denetim, alanında deneyimli mimar ve mühendisler ile 14 yıldır konuttan fabrika binalarına ve AVM'lere kadar bitmiş tüm yapıların denetimini yapıyor.

AVM'ler küçük esnafa açılacak mı?

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

AVM yasası iptal edilmedi!

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

AVM Yasası denetim Haberi

AVM Yasası denetim

Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, AVM ve büyük mağazalara getirilen yasakları, ceza hükümleri ve denetim usüllerini de bildiriyor... İşte o maddeler; 


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


Yasaklar


"Madde 12.- Büyük mağazalar;


(1) Tedarikçi veya üreticilere ürettirip satın aldıkları ürünleri kendi markaları altında satmaları halinde, bu satışların toplamı, cirolarının yüzde 30'unu geçemez. Satış sonrası servis ve garanti gerektiren ürünlerde ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine uymadan, ithalat, üretim ve satış işlemi yapılamaz. 


(2) Anlaşmalarında yoksa tedarikçi veya üreticiden hizmet, raf, katılım, reklam, anons bedeli ve benzeri uygulamalar adı altında herhangi bir ücret talep edemezler. Anlaşma da olsa bile doğrudan veya dolaylı olarak talep edilecek meblağın toplamı, alışverişe konu...