28 / 04 / 2024

avm yasası sonucu

avm yasası sonucu

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

Yeni AVM yasası çıktı mı?

Alışveriş merkezlerinde, esnaf ve sanatkar işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde beşi oranında yer ayırtan yeni AVM yasası çıktı mı? İşte AVM yasası sonucu...

AVM yasası 2015!

TBMM'ye sunulan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, içerisinde yapılan bazı değişiklikler ile kabul edildi. İşte AVM yasası 2015..

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

Çukurova Carrefour AVM imar planına itiraz edildi!

Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen Çukurova'daki Carrefuor’un AVM’sinde imar tadilatı oylanmış oylama sonucu imar tadilatı oy çokluğu ile kabul edilmişti. Oylama bitti ama AK Parti’li Ozan Gülaçtı ile CHP’li Yusuf Akıncı olayın peşini bırakmıyor.

Üsküdar'da AVM inşaatında göçük meydana geldi!

Üsküdar bir AVM inşaatında göçük meydana geldi. Park halindeki bir minibüs bulunduğu alanın çökmesi sonucu inşaata yuvarlandı. Göçük sırasında inşaat alanında kimsenin bulunmadığı belirtilirken alana yuvarlanan minibüsü kurtarma çalışmaları sürüyor

AVM'ler küçük esnafa açılacak mı?

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

AVM yasası iptal edilmedi!

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

AVM Yasası'nın iptal davası bugün karara bağlanacak!

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

ANKAmall AVM yenilendi!

Türkiye’de AVM konseptinin öncülerinden ANKAmall, 35 milyon dolarlık yatırım ve 15 aylık bir çalışma sonucu baştan ayağa yenilendi.

Faik Yılmaz: Esnaf AVM'lerden çağrı bekliyor!

Yeni Perakande Yasası'yla AVM'lerde esnaf ve yok olan mesleklere yer ayrılması zorunlu hale getirildi. Ancak bu konuda henüz gelişme yok. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, "AVM’lerden çağrı bekliyoruz" dedi.

avm yasası sonucu Haberi

avm yasası sonucu

Anayasa Mahkemesi (AYM), büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine (AVM) yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi. CHP'nin buna yönelik iptal istemini oyçokluğuyla reddetti. Kamuoyunda 'AVM yasası' olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun' mecliste birçok düzenlemesi tartışılarak yıl sonunda kabul edilmiş ve cumhurbaşkanının onayıyla 14 Ocak'ta yürürlüğe girmişti. CHP, ilgili kanunda büyükşehirlerdeki AVM'lere yapı ruhsatı ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı verme yetkisini Büyükşehir Belediyelerine, perakende işletmelerinin çalışma saatlerini belirleme konusundaki yetkiyi Valilere, ülke genelinde ise bakanlığa veren düzenlemelerin iptali için AYM'ye gitmişti. Bu davada esas incelemesini 13 Mayıs'ta yapan AYM'nin kararı dün açıklandı. Buna göre; AYM, CHP'nin iptal istemlerinin tümünü reddetti. 


ADNAN...