27 / 04 / 2024

avm yasası tam metni

avm yasası tam metni

AVM yasası kabul edildi mi? İşte 2014 yılında TBMM'ye sunulan Yeni AVM Yasası 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunun yürürlüğü ve kanun esasları..

AVM yasası 2015!

TBMM'ye sunulan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, içerisinde yapılan bazı değişiklikler ile kabul edildi. İşte AVM yasası 2015..

AVM'de dükkan sahibi olmak isteyenler dikkat! Tam 11 adet dükkan taksitle satılıyor! 

Van Büyükşehir Belediyesi, Van ili, İpekyolu ilçesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Vanpark AVM'deki 11 adet dükkanı 6 taksitle satıyor. Peki Vanpark AVM'de satışa sunulan dükkanların fiyatları ne kadar? 

Sapphire AVM resmen Kiler GYO'nun oldu! Tam 905 milyon TL'ye...

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sapphire AVM ve seyir terasının satın alındığını açıkladı. Sapphire AVM resmen Kiler GYO'nun oldu! 905 milyon TL'lik imzalar atıldı! İşte ayrıntılar...

Kanyon AVM'nin piyasa değeri dudak uçuklattı! 2022 değeri tam bu kadar...

İş GYO tarafından Kanyon AVM'nin değeri açıklandı. Kanyon AVM'nin piyasa değeri dudak uçuklattı! Peki Kanyon AVM'nin 2022 piyasa değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

AVM'ler için kira düzenlemesi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel, tam kapanma sonrasında açılan AVM'ler için kalıcı kira düzenlemesinin şart olduğunu dile getirdi.

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden olan AVM'ler yeni döneme hazırlanıyor. Peki tam kapanma sürecinde kapalı olan AVM'lerin sahipleri kim? İşte AVM patronları...

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 

Esas Gayrimenkul Üst Yöneticisi (CEO), Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cem Eriç, tam kapanma sonrasında AVM sektöründe toparlanma olsa da gelirlerde azalma olacağını dile getirdi. 

AVM'ler bayramda açık olacak mı Mayıs 2021?

Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında 29 Nisan tarihinde başlatılan tam kapanma süreci 17 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki AVM'ler bayramda açık olacak mı? İşte detaylar...

AVM'ler bayramda açık mı?

29 Nisan'da başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs tarihinde sona eriyor. Peki AVM'ler bayramda açık mı? Bayramda alışveriş merkezleri açık olacak mı? İşte detaylar...

Akmerkez GYO AVM'leri tam kapanmada hizmet verecek!

Akmerkez GYO, müşterilerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet vermeye devam ettiğini, yeme içme alanında faaliyet gösteren belli mağazaların paket servisi olarak hizmet vereceğini açıkladı. 

AVM kiracılarını sevindiren haber!

AYD Yönetimi tam kapanma döneminde AVM'de faaliyet gösteren esnaftan kira almayacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan  Başkan Hüseyin Altaş, “Elbirliği ile bu süreci aşacağız” dedi.

Akmerkez AVM bugün tam kapasiteyle açıldı!

Akmerkez Gayrimekul Yatırım Ortaklığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 19 Mart 2020 tarihinde kısıtlı hizmet vermeye başlaan Akmerkez AVM, bugünden itibaren tam kapasite ile hizmet verecek...

İş GYO Kanyon AVM kiracılarına yüzde 50 kira indirimi yapacak!

İş GYO portföyünde yer alan Kule Çarşı, Mallmarine ve Tuzla Meydan Çarşı'nın 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla tam kapasite ile faaliyete geçmesine, Kanyon AVM ve bahsi geçen çarşı ve ticari alanlarda işletmelerini açan kiracılara yüzde 50 oranında kira indirimi yapılması kararlaştırıldı.

AVM'ler 1 Haziran'a hazırlanıyor!

Türkiye’de alışveriş merkezleri yaklaşık olarak 2 aylık suskunluğun ardından dün kapılarını açtı. AVM'lerde koronavirüs önlemleri sıkı sıkıya uygulandı. Bazı alıveriş merkezleri ve dükkanlar tam faaliyete geçmek için 1 Haziran’ı hedefliyor

avm yasası tam metni Haberi

avm yasası tam metni

AVM yasası kabul edildi mi?

2014 yılında TBMM'ye sunulan Yeni AVM Yasası 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Kanun, perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin kolaylaştırılması, perakende ticaretin serbest piyasa ortamında etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması, perakende işletmelerin dengeli bir şekilde büyüme ve gelişmesinin sağlanması ve perakende işletmelerin faaliyetleri ile bunların birbirleri, üretici ve tedarikçilerle ilişkilerinin düzenleniyor.


Bu Kanun; perakende işletmelerin açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esaslar ile bu Kanunun uygulanmasında Bakanlık, yetkili idare ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev, yetki ve sorumluluklarını kapsar.


Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerden açılış ve/veya faaliyete geçiş süreci ile faaliyetleri özel kanunlarla düzenlenenler bu Kanun kapsamı dışındadır.


Bu...