28 / 04 / 2024

AVM Yasasında son durum

AVM Yasasında son durum

TBMM'ye sunulan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, içerisinde yapılan bazı değişiklikler ile kabul edildi. İşte AVM yasası 2015..

AVM Yasası kabul edildimi

AVM Yasası onaylandı mı? AVM Yasa taslağında neler var? AVM'lerde neler değişecek? AVM Kanunu ile neler değişecek? AVM'ler Pazar günü açık olacak mı? AVM yasası ne oldu? AVM Yasası oylamasında sonuç ne?

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

EYT yasası ne zaman çıkacak? Emekli olma hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum!

Vatandaşların en çok merak ettiği ve en çok araştırdığı konular arasında yer alan EYT yasasında son durum ne? Emekli olmak hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum...

AVM kiralarında kur kavgası bitmedi!

AVM kiralarında kur tartışması devam ediyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, döviz üzerinden kiralamayı yasaklayan son düzenleme sonrası birçok AVM’nin harekete geçtiğini açıkladı.

Deniz GYO Göksu AVM davasında son durum!

Deniz Gyarimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı yazılı açıklamasında Ankara Etimesgut'taki Göksu AVM için açılan davanın son durum bildirisini yayınladı. 

Atakule AVM davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO Atakule AVM davasında son durum bildirisini yayınladı.

İstanbul'da inşaatı devam eden 7 metro hattında son durum!

İstanbul'da inşaatı devam eden 7 metro hattı bulunuyor. Planlama aşamasından itibaren geçeceği bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını doğrudan etkileyen bu metro hatlarının son durumlarını sizin için araştırdık. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 7 metro hattında son durum...

Ankara-Ankara Projesi tüketici davasında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi tüketici davasında son durum bildirisini yayınladı.

İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil kentin vizyon projelerinden olan Sahil Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İşte İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum...

Deniz GYO'nun ortaklık davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO'nun ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Atakule GYO ortaklık davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Mart 2017!

Konut kredisi faizlerinde en düşük faiz oranı 0,90'dan başlıyor. İşte bankaların konut kredi faiz oranlarında son durum...

AVM Yasasında son durum Haberi

AVM Yasasında son durum

AVM yasası 2015!

TBMM'ye sunulan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, içerisinde yapılan bazı değişiklikler ile kabul edildi.


14 Ocak 2015 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan AVM yasası gereğince AVM'lerin çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının teklifi ve yetkili idare görüşü doğrultusunda valilerce belirlenecek.


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


Birinci Bölüm

Amaç, Kapsam, Tanımlar

Amaç ve kapsam

Madde 1.- Bu Kanunun amacı, büyük mağazalar, zincir mağazalar ile alışveriş merkezlerinin kuruluşlarına, ticari faaliyette bulunmalarına ve denetlenmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. 


Bu Kanun, hangi ad altında olursa olsun il, ilçe, belde belediyeleri hudutları içinde kalan dört yüz metrekare üzerinde satış alanına sahip, büyük mağazalar, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaları kapsar. 


Tanımlar


Madde 2.-...