28 / 04 / 2024

AVM yeni yasa

AVM yeni yasa

TBMM'ye sunulan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, içerisinde yapılan bazı değişiklikler ile kabul edildi. İşte AVM yasası 2015..

AVM'lerin pazar günü kapalı olması 20 milyar TL ciro kaybı demek!

AVM’lerle ilgili yasa tasarısı Meclis’te beklerken AK Partili milletvekillerinin verdiği yeni yasa teklifi sektöre bomba gibi düştü. Sektöre göre, bu, 400 bin kişinin çalıştığı perakendede 100 bin kişinin işsiz kalması ve 20 milyar TL ciro kaybı demek

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

EYT için yeni yasa teklifi! 1999-2008 arası kademeli emeklilik için düğmeye basıldı!

3 Mart 2023 tarihinden itibaren EYT düzenlemesi yürürlüğe girdi. Milyonlarca kişi emeklilik hakkı elde ederken, gözler şimdi de 1999-2008 aralığındaki sigortalıların durumuna çevrildi. 

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Hatay Samandağ'da çarşı alanının büyük bir kısmının, yeni yasa çıkmadan rezerv alan ilan edildiği iddiası gündeme geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında şok detay: Tebligat kanunundaki değişiklik sorun çıkarabilir!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu ve sorun çıkabilecek noktalara değindi. Peki yeni yasa dönüşüm sorunlarını çözecek mi?

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Kentsel dönüşümde bir ilk olacak yasa gündemde! Keşke bu konuda daha önce çalışılsaydı...

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde hazırlanan yeni yasa teklifiyle ilgili açıklamalar yaparak, ''Keşke bu konuda daha önce çalışılsaydı'' dedi.

Kentsel dönüşüm: Yeni yasa teklifi ve bilinçli adımlar nelerdir

Kentsel dönüşüm, şehirlerin modern ve güvenli bir geleceğe adım atması için oldukça önemlidir. Yeni yapılan düzenlemelerle bu dönüşüm sürecinin hem daha verimli hem de daha adaletli ilerlemesi amaçlanıyor.

Konut sorununa yeni yasa geliyor: Hazine arazileri imara açılacak, ev fiyatları düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arzın artırılarak vatandaşın konuta ulaşımının kolay hale getirilmesi ve kiraların düşürülmesi amacıyla Hazine arazilerini imara açacaklarının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat! Yeni yasa ile borçları silecek o formül! İşte çıkış kapısı!

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat geldi. Borçların ana parasını ister peşin isterse de taksit ile ödeyerek tüm borçlarınızı silebilirsiniz. İşte detaylar!

AVM yeni yasa Haberi

AVM yeni yasa

AVM yasası 2015!

TBMM'ye sunulan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, içerisinde yapılan bazı değişiklikler ile kabul edildi.


14 Ocak 2015 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan AVM yasası gereğince AVM'lerin çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının teklifi ve yetkili idare görüşü doğrultusunda valilerce belirlenecek.


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


Birinci Bölüm

Amaç, Kapsam, Tanımlar

Amaç ve kapsam

Madde 1.- Bu Kanunun amacı, büyük mağazalar, zincir mağazalar ile alışveriş merkezlerinin kuruluşlarına, ticari faaliyette bulunmalarına ve denetlenmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. 


Bu Kanun, hangi ad altında olursa olsun il, ilçe, belde belediyeleri hudutları içinde kalan dört yüz metrekare üzerinde satış alanına sahip, büyük mağazalar, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaları kapsar. 


Tanımlar


Madde 2.-...