09 / 05 / 2024

avm yönetmelik

avm yönetmelik

AVM'ler ve yakın markalar arasında senelerdir süregelen genel-gider sorunu ile ilgili düzenleme yapıldı. Karar markalar tarafından memnuniyetle karşılanırken, AVM tarafında ise öfkeye yol açtı. İşte detaylar...

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.

AVM'lere yeni yönetmelik!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Kariyo, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı sektörde yeni bir dönemi başlatacak. AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek" dedi.

15 soruda AVM yönetmeliği!

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 15 soruda AVM yönetmeliği esasları..

AVM'lerdeki çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!

Develi’nin çocuk oyun alanında yaşanan skandalın ardından, bu alanların güvenliği tartışma konusu oldu. AVM’lerde bulunan çocuk oyun alanları için yeni bir yönetmelik hazırlandığı ortaya çıktı.

AVM'lere yeni yönetmelik!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Kariyo, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı sektörde yeni bir dönemi başlatacak. AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek" dedi.

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik!

İşyerlerinde işveren veya işveren vekili tarafından yürütülecek i sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik 29 Haziran 2015 tarihinde 29401 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte esaslar...

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Haziran 2015 tarihinde 29376 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı!

27 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik ile Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı..

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik!

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik 27 Mayıs 2015 tarihinde 29368 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Bakanlıkça yapılacak yardımların usul ve esaslarını belirliyor...

Orman genel müdürlüğü taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik tam metni!

Orman genel müdürlüğü taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik 2 Mayıs 2015 tarihinde 29343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Genel Müdürlüğün özel mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin usul ve esaslar..

Kreş kuruluş esasları hakkında yönetmelik!

Kreş kuruluş esasları hakkında yönetmelik, 30 Nisan 2015 tarihinde 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte kreş açılacak binalara yönelik esaslara da yer veriliyor. İşte yönetmelik hükümleri..

Ön ödemeli konut satışı hakkında yönetmelik 2015!

Tüketicilerin korunması hakkında kanun kapsamında düzenlenen ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik, 27 Kasım 2014 tarihinde 29188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ön ödemeli konut satışı hakkında yönetmelik 2015...

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmelik 20 Mart 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

avm yönetmelik Haberi

avm yönetmelik

AVM'ler ve yakın markalar arasında senelerdir süregelen genel-gider sorunu ile ilgili düzenleme yapıldı. Karar markalar tarafından memnuniyetle karşılanırken, AVM tarafında ise öfkeye yol açtı.

Ticaret Bakanlığı tarafından alışveriş merkezleri ile alakalı olarak hem uygulamada karşılaşılan sorunların çözümü hem de sektörden gelen geri bildirimler doğrultusunda kamuoyu taleplerinin karşılanması hedefiyle AVM'ler Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı.

Alışveriş merkezleri arasındaki uygulama beraberliğin sağlanması ve şeffaflığın artırılması hedefiyle ortak kullanım alanlarından elde edilen gelirler ile bu alanlara ilişkin giderlerin kapsamı belirlendi. Bu kapsamda ortak kullanım alanlarına ilişkin elektrik, su, doğalgaz, yenileme niteliğinde olmayan bakım ve onarım gibi ortak kullanım alanı giderleri ile alışveriş merkezinde fiilen çalışan bordrolu yönetim...