04 / 05 / 2024

avm yüksek kur artışı

avm yüksek kur artışı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, TL'deki değer kaybı nedeniyle kira bedellerinin yükseldiğini belirtti. Belgü, kur riskini hedge etmek üzere yeni bir yöntem üzerinde durduklarını ve bankalarla görüşme halinde olduklarını bildirdi.

Tam 14 şehirdeki huzurevlerine yüksek maaşlı personel alınacak! KPSS şartı yok!

İŞKUR’un yayımladığı personel alımı ilanlarına göre tam 14 ilde huzurevlerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Alınacak adayların yüksek maaşla çalışacağı ve bu adaylarda KPSS şartı aranmayacağı duyuruldu.

Düşük primle yüksek emekli maaşı almak artık hayal değil! O tarihe dikkat!

Bağ-Kur prim eşitlemeyle SGK’lı gibi 7200 gün ile emeklilik hakkına kavuşmaya gün sayan yaklaşık 1 milyon Bağ-Kur’lu için yeni düzenlemenin detayları da belli oldu. Emekli aylığında etkili olan 1261 gün kuralı değişecek. Bu sayede, az primle, yüksek emekli maaşı alma avantajı doğacak.

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Emekli olmaya hazırlananların ilk araştırdığı konuların başında daha rahat yaşayabileceği bir para kazanabilmek için yüksek bir emekli maaşının nasıl alınabileceği geliyor.  Özellikle Bağ-Kur’dan sigortalı olanların dikkat edeceği birkaç nokta, yüksek emekli aylığına kavuşmalarına yardımcı olabili

Emeklilere en yüksek promosyonu veren bankalar belli oldu! İkinci promosyon yolu açık mı? 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri en yüksek promosyon veren bankalar listesini merak ediyor. Ayrıca vatandaşlar promosyonun ikinci kere de verilip verilmeyeceğini araştırıyor. İşte yanıtı...

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?

Emekli zammı ile yeni maaş tablosu belli oldu! Zamlı maaşlar yattı mı? En düşük ve en yüksek SSK ve BAĞKUR emekli maaşı!

Milyonlarca emekli zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarihi merak ediyor ve araştırıyor. Peki zamlı maaşlar ne zaman yatacak? En düşük ve en yüksek SSK ve BAĞKUR emekli maaşı ne kadar?

Yüksek kira perakendeciyi yurt dışına yönlendirdi!

Aslında perakendeciler uzun süredir yurt dışında yatırım yapıyor. Ancak iç pazardaki daralma, AVM yatırımcılarının azalması, üstelik kiraların yüksek olması dışarıdaki arayışı artırdı. Kurdaki hareketlilik de cabası. Perakendeciler 2019'da yurt dışında kazanacak.

Yüksek kiradan kaçana tazminat şoku!

Geçtiğimiz sene döviz kurlarındaki artıştan kaynaklı kiralarda TL'ye geçiş zorunlu kılınırken, 3 ay önceden bildirmek suretiyle tazminatsız çıkış için karar alınmıştı. Fakat bazı AVM'lerde yüksek kiralardan dolayı çıkmak isteyenlere ise tazminat dayatması yapıldığı ortaya çıktı.

Desa Deri döviz kuru yüksek olan AVM'lerden çıkıyor!

Döviz kuru yüksek olan alışveriş merkezlerinden çıkma kararı alan Desa Deri ilk olarak Ankara Panora ve Antep Forum mağazalarını kapattı.

AVM'lerde kira fiyatları esnaf için yüksek!

Bir yıl önce çıkan yasaya göre AVM’lerde 10 bin civarında esnafın bulunması gerekiyor. Ancak AVM'lerde kira fiyatları esnaf için yüksek.

İnşaat sektöründeki fiyat artışı yüksek vergiden kaynaklanıyor!

İnşaat sektöründeki fiyat artışı arsa fiyatları ve kur gibi farklı gerekçelere bağlanırken, müteahhitler yüksek vergiden kaynaklı olduğunu söylüyor. Müteahhitlere göre ise yüksek vergi ve harç yükü fiyatları tırmandırıyor.

AVM kiralarında dolar kuru problemi!

İç piyasada yüksek kur ve seçim psikolojisiyle tüketimin azalması perakendeyi zora soktu. AVM kiralarının önemli kısmı dolar cinsi olduğundan kurun seyri sektör temsilcilerinin deyişiyle adeta ölüm kalım meselesine döndü.

AVM Ciro Endeksi 5 yılın en yüksek değerine ulaştı!

AVM Ciro Endeksi, 2014 yılının aralık ayında, 2009 yılındaki başlangıcından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Endeks, yıllık bazda yüzde 10,9 artışla 193 puana yükseldi.

avm yüksek kur artışı Haberi

avm yüksek kur artışı

AYD Başkanı Belgü, kur riskini hedge etmek üzere yeni bir yöntem üzerinde durduklarını ve bankalarla görüşme halinde olduklarını bildirdi.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, TL'deki değer kaybı nedeniyle kira bedellerinin yükseldiğini belirterek, "Biz her iki tarafı da memnun edecek şekilde, içinde perakendeci, AVM yatırımcısı ve bankacının olduğu, kur riskini hedge etmek üzerine bir yöntem üzerinde çalışıyoruz. Şimdiden 3 banka ile görüştük, yılın ilk çeyreğinde bu işi çözmüş olacağımızı düşünüyorum" dedi. Belgü ayrıca, AVM'lerde 2016’da 100 milyar TL olan cironun 2017’de 110 milyar TL olacağını öngördüklerini söyledi.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research Company işbirliğiyle hazırlanan, 7 yıllık karşılaştırmalı verileri içeren ‘AVM Endeksi’ Wyndham Hotel Levent’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. AYD Başkanı Hulusi Belgü’nün ev...