02 / 05 / 2024

avmler tazminat

avmler tazminat

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerdeki zarar eden mağazalarını kapatmak isteyen markaların geçmiş yıllardaki kontratlarındaki fesih maddeleri nedeniyle yüksek tazminatlara maruz kaldığını söyledi.

Evi yıkılan depremzede bankanın tazminat talebiyle şoka uğradı!

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

2022 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

TÜİK tarafından, aralık ayı enflasyon rakamı açıklandı. Enflasyon oranında aylık bazda yüzde 13.58, yıllık bazda ise 36.08 artış yaşandı. Bu oranla birlikte kıdem tazminatı tavanı da netleşti.

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Üniversite okuyan öğrencilerin istihdam edilmesine kolaylık sağlayacak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de kapsayan yeni adımlar devreye giriyor. Sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvence altına alınacak.

Çalışanlar bu hakkınızı unutmayın: İstifa edene tazminat veriliyor!

Başvuru yapanlar 1 yıl geçmeden istifa etmeleri halinde tazminata hak kazanırlar. İstifa yoluyla tazminat alma koşuluna hak kazanan kişilerin bu süreyi aşmaması gerekir. Ayrıca fesih ile birlikte istifa edenler de tazminat alabilir.

DASK, İzmir depreminden sonra 401 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), İzmir depreminden sonra toplamda 401 milyon lira tazminat ödedi...

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kiracısını evden çıkaran ev sahibi tazminat ödeyebilir!

Son zamanlarda kiralardaki yüksek fiyatlar fırsatçı ev sahiplerini harekete geçirdi. "Oğlum evde oturacak" diyerek evi boşaltacak olan ev sahipleri tazminat ödeyebilir. 

6 ay çalışana çifte tazminat hakkı! Bu detaya dikkat!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem işçilerin bilmediği çifte tazminat ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminatından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminat ödemelerinden kimlerin sorumlu olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı.

TOKİ son 1 buçuk senede ne kadar tazminat ödedi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 1 buçuk sene içerisinde TOKİ aleyhine  açılan davalar nedeniyle 7 milyon 653 bin TL tazminat ödendiğini dile getirdi.

Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında yeni tavan!

2021 yılının ikinci yarısında kıdem tazminatı 7 bin 638 liradan 8 bin 284 liraya yükseldi. Buna göre 2021 yılının temmuz-aralık döneminde işçilere ödenecek olan kıdem tazminatı tavanı 8 bin 284 lira olarak netleştirildi.

Kıdem tazminatı tavanı değişti!

Yılın ikinci yarısında uygulanacak memur maaş katsayısı ile birlikte yeni kıdem tazminatı tavanı da belirlendi. Temmuz-Aralık döneminde uygulanacak kıdem tazminatı tavanı 7 bin 280 lirayı aştı.

Defne Samyeli ev sahibi Yusuf Araz'ın ödediği tazminatı beğenmedi!

Geçtiğimiz aylarda kira ödemediği gerekçesiyle ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli, ev sahibine açtığı tazminat davasını kazanmıştı. Samyeli dava sonucunda ödenen 20 bin TL'yi yetersiz buldu.

avmler tazminat Haberi

avmler tazminat

Alışveriş merkezlerindeki ortak alan giderlerinde de kontrol edilemeyen tutarsızlıklar olduğunu söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bu soruna da "adil ticaret ilkesi" çerçevesinde çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre,  BMD, organize perakende sektöründe 381 markayı ve Türkiye genelindeki 70 bin mağazayı temsil ediyor.

TL İLE KİRA MARKALARI RAHATLATTI

BMD üyeleri arasında yapılan anketin sonuçlarına ilişkin açıklamalar yapan Öncel, markaların en büyük sorunu konumundaki dövizle kiralama uygulamasından TL'ye geçişle birlikte artık markaların çok daha rahat kiralama kararı aldığını söyledi.

Buna karşın çözüm bekleyen iki önemli soruna da değinen Öncel, "Dövizle kiralamanın belirsizliklerinden kurtulan markalarımız, verimlilik temelinde büyümek ve zarar eden mağazalarını kapatarak yola devam etmek istiyor. Ancak geçmiş yıllarda yapılan bazı kontratlardaki erken fesih durumunda...