12 / 05 / 2024

avmlerde yeni düzenler

avmlerde yeni düzenler

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "AVM'ler günde 10 saatten fazla çalışmamalı ve pazar günü kapalı olmalı" dedi. TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken. AVM'lerin günde 10 saatten fazla çalışmaması gerektiğini belitti

TOKİ'den Bolu'da 988 yeni dükkan inşa edecek!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu'da 988 yeni dükkan hayata geçirecek.

Memurların ve tüm çalışanların maaşına yansıyacak! Yeni dönem resmen başlıyor!

Milyonlarca çalışan yeni düzenleme ile birlikte maaşlarında ne kadar artış olacağını merak ediyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5’lik zam oranı tüm çalışanları etkileyecek...

TOKİ'den Bolu'ya 988 yeni dükkan geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Merkez'de 988 yeni dükkan inşa edecek. Projenin ihalesi 27 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, gayrimenkul sektöründeki yeni düzenleme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

TOKİ'den Ankara'ya 134 yeni dükkan!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin yeni konut hayata geçirmeyi planlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Yenimahalle'de 134 yeni dükkan inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ'den Ankara Yenimahalle'ye 134 yeni dükkan müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Yenimahalle'de 134 yeni dükkan inşa edecek.

TOKİ Şırnak'ta 139 yeni dükkan inşa edecek!

Yeni projeler için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şırnak Merkez'de 139 yeni dükkan inşa edecek.

TOKİ'den Malatya'ya 18 yeni dükkan müjdesi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Battalgazi'de 679 yeni konut ve 18 yeni dükkan inşa edecek.

Değerli konut vergisinde yeni dönem başladı!

Emlak vergisinde yeni dönem olan 'değerli konut vergisi' uygulaması başladı. Taşınmazın değeri 5 milyon 227 bin TL'den fazla olan mülk sahipleri değerli konut vergisi ödemeye başlayacak. 

Konutta yeni dönem başladı!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren imar planları ve konutta yeni dönem resmen başladı. İşte detaylar...

Milyonlar dikkat! Elektrik fiyatlarında yeni dönem başlıyor!

Elektik sektöründe 1 Haziran itibariyle yeni dönem başlıyor. Fiyat risklerini ortadan kaldıracak sistemler devreye alınacak. AVM'ler, OSB'ler, sanayiciler gelecek dönemlerin elektriğini bugünden alabilecek ve fiyat değişimlerinden kendilerini koruyabilecek.

avmlerde yeni düzenler Haberi

avmlerde yeni düzenler



TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "AVM'ler günde 10 saatten fazla çalışmamalı ve pazar günü kapalı olmalı" dedi. 

^TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken. AVM'lerin günde 10 saatten fazla çalışmaması ve pazar günleri kapalı olması gerektiğini belirtti. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilen "Perakende Sektörünü Düzenleyen Yasa Tasarısı" ile ilgili görüşlerini 4 Haziran'da Başbakanlığa sunduklarını bildirdi. 

Perakende Ticarete kural konulmasını 1996 yılından bu yana ısrarla talep ettiklerini ifade eden Palandöken, hazırlanan tasarıyı genelde olumlu bulduklarını, bu sayede haksız rekabetin ortadan kaldırılacağını, tüketicilerin ve çalışanların haklarının korunacağını kaydetti. 


AÇILIŞ-KAPANIŞ SAATLERİ KURALA BAĞLANMALI 


Palandöken, tasarıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Her geçen gün büyük AVM'ler, zincir mağazalar ile hiper-gros marketler karşısında yok olmaya başlayan küçük esnaf ve sanatkarın ayakta kalması için...