29 / 04 / 2024

Avrasya Geçişi

Avrasya Geçişi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliğince yılın projesi seçilen Avrasya Geçiş Projesi'nin dünya çapında büyüklüğü tescillendi" dedi.

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Avrasya Tüneli geçiş ücreti internetten ödenebilecek!

Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücüler geçiş ücretini www.avrasyatuneli.com adresinden kolayca ödeyebilecek.

Avrasya Tüneli'nde 24 saat geçiş başladı!

Avrasya Tüneli bugün saat 07.00 itibarıyla 24 saat geçişe açılıyor. Trafik sistemlerini entegrasyonuyla ilgili devam eden çalışmalar nedeniyle 07.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet veren Avrasya Tüneli 24 saat geçişe açıldı.

Avrasya Tüneli'nde yeni geçiş ücretleri belli oldu!

20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilen Avrasya Tüneli'nde otomobiller için 15 lira olan geçiş ücreti 16,60 lira, minibüsler için ise 22,50 lira olan geçiş ücreti 24,90 lira olarak uygulanacak.

Avrasya Tüneli’nin 2017'de geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bugün saat 07.00 itibarıyla geçişlerin başladığı Avrasya Tüneli’nde 2017’de alınacak geçiş ücretinin, 1 Ocak’taki kur baz alınarak yıl boyunca sabit kalacağı belirlendi.

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti belli oldu!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi yaptı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı.

Avrasya Geçiş Projesi'nin dünya çapında büyüklüğü tescillendi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliğince yılın projesi seçilen Avrasya Geçiş Projesi'nin dünya çapında büyüklüğü tescillendi" dedi.

Avrasya Geçişi Projesi'ne ödül!

Avrasya Geçişi Projesi, ITA - Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliği tarafından düzenlenen ITA Uluslararası Tünelcilik Ödülleri'nin Büyük Projeler dalında 'Yılın Projesi' (ITA Major Project of the Year) ödülüne layık görüldü.

Avrasya Geçişi Projesi ailesi başarıyı kutladı!

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, dünya mühendislik tarihine geçecek örnek bir projeyi başarıyla yürüttüklerini belirterek, “Avrasya Geçişi Projesi’ne emek veren herkes, bu kıvancı ömrü boyunca yaşayacaktır” dedi.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart'ta açılacak!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, her iki projeyle ilgili açılış tarihi verdi: Körfez geçişi martta hizmete giriyor. Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişiyor.

Avrasya Geçişi Projesi’nde tünel kazma çalışmaları tamamlandı!

Avrupa ile Asya kıtalarını deniz tabanı altında birleştirip karayolu geçişi sağlayacak Avrasya Geçişi Projesi’nde tünel kazma çalışmaları tamamlandı. İstanbul boğazı altında 3 bin 344 metrelik kazının gerçekleştirildiği proje, 100 dakikalık güzergâhı 15 d

Avrasya Geçişi Haberi

Avrasya Geçişi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünelcilik alanında dünyanın en önemli birliği olan Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliği tarafından, Uluslararası Tünelcilik Ödülleri’nin verildiğini anımsatarak, Avrasya Geçiş Projesi’nin de tünelcilik alanında dünyanın önde gelen 110 projesi arasında Büyük Projeler kategorisinde ödüle layık görüldüğünü söyledi.


Avrasya Tüneli'nin yüzde 85'i tamam!



Projede, İstanbul Boğazı altında tünel açma makinası (TBM) ile geçilen 3 bin 344 metrelik kısmın ağustos ayında tamamlandığını dile getiren Yıldırım, toplam 14,6 kilometrelik üç ana bölümden oluşan Avrasya Geçişi Projesi’nin en önemli aşamasını da bu kısmın oluşturduğunu kaydetti.


Avrasya Geçiş Projesi'nin dünya çapında da büyüklüğünün tescillendiğine dikkati çeken Yıldırım, projeyi gerçekleştiren bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşları adına gurur duyduklarını söyledi.


Projenin daha önce de ödüller aldığını hatırlatan...