01 / 05 / 2024

avrasya tünel geçişi

avrasya tünel geçişi

İSTANBUL 2. İdare Mahkemesi, eski İstanbul’un kalbi ‘tarihi yarımadayı’ ilgilendiren 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama planın iptali istemiyle açılan davada, 61 konu başlığından 37’sine yürütmeyi durdurma, 7’sine ise kısmen yürütmeyi durdurma karar ve

Avrasya tüp tünel geçişi!

İhalesi 2008' de yapılan Avrasya tüp tünel geçişi projesinin 2015 sonunda tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 1.1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilecek proje 2 katlı yapılıyor...

Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024'den sonra ‘kur ayarı’ yapılması bekleniyor. Buna göre Hazine’den çıkacak olan paranın da yükseleceği kaydediliyor.

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle yapıldı!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle karantina ve sosyal mesafe kuralları uygulanan Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle gerçekleştirildi...

İzmir Körfez Geçişi'nin etüt projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada,  "İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor." dedi...

Çin'de tünel inşaatı çöktü: 4 kişi öldü!

Çin'in güneybatısında bulunan Yünnan eyaletinde inşaat halinde bulunan bir tünel çöktü. Olay sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

Denizli'de tünel inşaatı çöktü, bir işçi hayatını kaybetti!

Denizli'nin Honaz ilçesinde tünel inşaatının çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçi Ahmet Türkmenoğlu'nun cenazesi, memleketi Osmaniye'de defnedildi.

İzmir'e Kuzey Marmara Otoyolu için tünel yapılması talebi TBMM'de!

İzmir'in Süleymaniye köyünde Kuzey Marmara Otoyolunun geçeceği bölgeye tünel yapılması talebi üzerine yapılan işlemlerTBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Lamprecht: Avrasya Tüneli harika bir iş!

Casper’ın CEO’su Lamprecht, ''Avrasya Tüneli harika bir iş. Orada arkeolojik kalıntı bulunduğunda onları araştırdığınızı gazetelerden takip ediyordum, bence harika bir iş'' dedi. 

Samsun'a tünel müjdesi!

Samsun'a tünel müjdesi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tünel projemiz için gereken tüm fizibilite çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Tünel Akvaryum ihale süreci Aralık ayında başlayacak!

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilecek olan  "tünel akvaryum" için ihale süreci yakında başlayacak. 

avrasya tünel geçişi Haberi

avrasya tünel geçişi

24 Nisan 2015’de verilen yürütmeyi durdurma kararının ana başlıkları arasında Avrasya Tünel Geçişi’nin bağlandığı Kennedy Caddesi, tarihi yarımada trafiğini yoğunlaştıracağı öngörülen ulaşım kararları, AVM ve otel yapılmasının önü açılan Topkapı İETT Garajı, Kumkapı Balık Hali’nin marina olmasına ilişkin planlar yer alıyor.


DAVAYI CHP’LİLER AÇTI

CHP’li 8 Meclis üyesi, Fatih Belediye Meclisi’nin 9 Mayıs 2012, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ise 4 Ekim 2012 tarihinde onayladığı “Tarihi Yarımada Kentsel tarihi, Kentsel arkeolojik, I. Derece Arkeolojik sit alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı uygulama imar planının” iptali istemi ile İdare Mahkemesine dava açmıştı. CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, “Yürütmeyi durdurma kararı Fatih halkının lehine olmuş bir karardır” dedi. Soylu, mahkemenin aldığı önemli kararları, CHP’nin dava dilekçesinde yeşil alan olarak kullanılması gerektiğini belirttiği Topkapı İETT garajının...