01 / 05 / 2024

Avrasya Tüneli çalışmaları ne durumda

Avrasya Tüneli çalışmaları ne durumda

İstanbul Boğazı'nın altına otomobiller için yapılan 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli projesinde çalışmalar hızla sürüyor. 3 bin 340 metrelik kazı çalışmalarının tamamlanmasına 1 kilometre kaldı.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Avrasya Tüneli'nde 24 saat geçiş başladı!

Avrasya Tüneli bugün saat 07.00 itibarıyla 24 saat geçişe açılıyor. Trafik sistemlerini entegrasyonuyla ilgili devam eden çalışmalar nedeniyle 07.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet veren Avrasya Tüneli 24 saat geçişe açıldı.

Avrasya Tüneli'nin inşasında can kaybı yaşanmadı!

Avrasya Tüneli projesinde çalışanlara 72 bin saatin üzerinde İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Eğitimi verildiği belirtilirken, iş güvenliği kurallarının eksiksiz olarak uygulandığı Proje'de can kaybı yaşanan kazalar meydana gelmedi.

Avrasya Tüneli’nin 2017'de geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bugün saat 07.00 itibarıyla geçişlerin başladığı Avrasya Tüneli’nde 2017’de alınacak geçiş ücretinin, 1 Ocak’taki kur baz alınarak yıl boyunca sabit kalacağı belirlendi.

Avrasya Tüneli Müzesi tamamlandı!

Avrasya Tüneli, 700 mühendis ve 12.000’den fazla kişinin 14 milyon adam/saat çalışmasıyla, planlanandan 8 ay önce tamamlanarak 20 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldıkları görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Avrasya Tüneli'nde 4,5G çalışmaları tamamlandı!

Operatörler, İstanbul'un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı.

Sahil yolundaki Avrasya Tüneli düzenlemesi bitti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahil yolunun, düzenleme çalışmaları tamamlanarak Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirildiğini bildirdi.

Avrasya Tüneli projesinde son 50 gün!

Asya ve Anadolu yakasını denizin altından ikinci kez birbirine bağlayacak olan 'Avrasya Tüneli Projesi', açılışına 50 gün kala havadan görüntülendi. Projede yolların büyük bir kısmının kaba inşaatı biterken, bir kısmında da çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi yaptı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı.

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar tamam!

İstanbul trafiğini rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışmaları tamamlandı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak tünelden ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak.

Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışması tamamlandı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılıyor. Yerin 106 metre altında inşa edilen tünelden günde 100 bin araç geçecek.

Konut fiyatlarına ve kiralara Avrasya Tüneli dopingi!

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde çalışmalarında sona gelindi. Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak tünel 20 Aralık’ta açılacak.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

20 Aralık’ta açılacak olan Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak Avrasya Tüneli’nde geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında bir değişiklik olmazsa 8 Ekim Cuma günü tünelden ilk geçişi yapacak.

Avrasya Tüneli çalışmaları ne durumda Haberi

Avrasya Tüneli çalışmaları ne durumda

Göztepe- Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan proje kapsamında yapılan 3 bin 340 metrelik kazı çalışmalarının tamamlanmasına 1 kilometre kaldı.


DEV PROJEDE SON 1 KİLOMETRE

Yıldırım Beyazıd adlı tünel delme makinesi, 2 bin 292 metrelik bölümün kazısını tamamladı. Asya yakasında Haydarpaşa'dan kazıya başlayan makinenin Eylül ayında Avrupa yakasında olması hedefleniyor. Takvim'in haberine göre, projenin diğer etaplarında da çalışmalar devam ediyor. İstanbul Boğazı'nın altındaki tüneli Anadolu Yakası'nda Eyüp Aksoy Kavşağı'na ulaştıracak yaklaşım tünellerinden ilki...