29 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli çalışmalarında son durum

Avrasya Tüneli çalışmalarında son durum

Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Avrasya Tüneli'nin yüzde 85'i tamam!

Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen ve İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'nin yüzde 85'i tamamlandı.

Avrasya Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Avrasya Geçişi Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları tamamlandı.

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışmaları tamam!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a uzanan ikinci kısmında da tünel çalışmaları bitti. Tüm tünellerinin tamamlanması nedeniyle 6 Kasım'da İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlenecek...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun viyadük çalışmalarında iş kazası!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmalarında beton blok işçilerin üzerine düştü. Bazı işçiler düşen bloğun altında kaldı.

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Arazi toplulaştırma çalışmalarında yetki DSİ'nin!

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren tarımsal alanlarda arazi toplulaştırma çalışmalarında yetki artık Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne geçti. 

Erzurum Şehitler'de dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tamamı kamulaştırılan Şehitler Mahallesi'nde sadece 10 ev kaldı. Erzurum Şehitler Mahallesi'nde dönüşüm çalışmalarında sona gelindi.

Avrasya Tüneli'nin anlaşması hakkında soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Avrasya Tüneli'nin yapım anlaşmasına ve günlük araç geçiş sayısına ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayarak sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Gaziantep Yazıcık'ta kamulaştırma çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin ilçe genelinde belli bölgelerde sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm Uygulamaları kapsamında Yazıcık Mahallesi'nde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

Avrasya Tüneli'nde 24 saat geçiş başladı!

Avrasya Tüneli bugün saat 07.00 itibarıyla 24 saat geçişe açılıyor. Trafik sistemlerini entegrasyonuyla ilgili devam eden çalışmalar nedeniyle 07.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet veren Avrasya Tüneli 24 saat geçişe açıldı.

Avrasya Tüneli çalışmalarında son durum Haberi

Avrasya Tüneli çalışmalarında son durum

İstanbul Boğazı'nı otomobille deniz altından geçmek için geriye sayımda son bir yıla girdik. Projede otomobillerin geçeceği yollar havadan görüntülendi. 



Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.



Projenin 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altına özel bir bir teknoloji ile inşa edilen otomobillerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor.



Avrupa ve Asya yakalarında 9.2 kilometrelik güzergahta ise yol genişletme ve yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu amaçla bir süre önce trafik düzenlemesi yapılan Sarayburnu-Kazlıçeşme hattında da çalışmalar devam ediyor.



Fatih, Sahil Kennedy caddesinde yapılan çalışmalarda yollar genişletilip, yenilenirken araç alt geçitleri ve yaya üst geçişleri inşa edildiği belirtildi. Havadan görüntülediğimiz bu bölge dev bir şantiyeye dönmüş durumda.



Trafik düzenlemesi...