06 / 05 / 2024

avrasya tünelinden hangi araçlar geçebilir

avrasya tünelinden hangi araçlar geçebilir

Ve merakla beklenen gün geldi... Avrupa ve Asya kıtalarını kara yoluyla dördüncü kez bağlayacak proje Avrasya Tüneli açıldı. İşte tünelle ilgili bilinmesi gereken 7 şey...

Avrasya Tüneli ile 52 milyon saatlik tasarruf sağlanacak!

1.3 milyar dolara malolan Avrasya Tüneli, Türkiye ekonomisine 1.5 milyon liralık iş hacmi yaratacak. Tünel, trafikte 52 milyon saatlik zaman tasarrufu sağlayacak.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 30 artırdı!

Avrasya Tüneli'nin her iki yakadaki giriş ve çıkışına yakın bölgelerde konut satış ve kiralama fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Avrasya Tüneli inşaatında ilginç yöntem!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin inşası sırasında ilginç bir yöntemin Türkiye’de ilk defa uygulandığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılacak olan, Avrupa ve Anadolu yakasını Boğaz’ın altından bağlayan Avrasya Tüneli bugün açılıyor.

Ahmet Vefik Alp: Avrasya Tüp Tüneli açılıyor!

Prof. Dr Ahmet Vefik Alp tarafından 90'lı yıllarda çizilen Avrasya Tüp Tüneli projesi 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin açılışı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak!

Avrasya Tüneli'nin yarın gerçekleştirilecek açılışı dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Avrasya Tüneli yarın hizmete açılıyor!

Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla yarın saat 14.00'te hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin künyesi!

Yaklaşık 1.3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Tüneli, yarın hizmete başlıyor. Denizin 106 metre altında, Göztepe-Kazlıçeşme arasında iki kıtayı bağlayacak Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin araç 100 dakikalık yolu 15 dakikada geçecek.

Avrasya Tüneli yarın açılıyor!

İstanbul'un ulaşım sorununa köklü çözüm üretecek potansiyele sahip Avrasya Tüneli, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılacak.

Abdülhamid Osmanoğlu: Avrasya tüneli dedemin adı olsun!

II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Avrasya Tüneli'nin ve havalimanının adının II. Abdülhamid Han olması gönlümden geçiyor" dedi.

Avrasya Tüneli dünyaya tanıtıldı!

20 Aralık’ta açılacak olan Avrasya Tüneli’nin tanıtımı için uluslararası medya temsilcileri davet edildi. AP ajansı tünelin içindeki test sürüşlerini dünyaya servis etti.

Avrasya Tüneli için son 2 gün!

Avrasya tüneli 2 gün sonra, 20 Aralık'ta törenle açılıyor. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

Sahil yolundaki Avrasya Tüneli düzenlemesi bitti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahil yolunun, düzenleme çalışmaları tamamlanarak Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirildiğini bildirdi.

avrasya tünelinden hangi araçlar geçebilir Haberi

avrasya tünelinden hangi araçlar geçebilir


Ve merakla beklenen gün geldi... Avrupa ve Asya kıtalarını kara yoluyla dördüncü kez bağlayacak proje Avrasya Tüneli açıldı. İşte tünelle ilgili bilinmesi gereken 7 şey...


1-NEREDEN GEÇECEK?


Avrasya Tüneli’ne Avrupa yakasında Yenikapı’dan girilecek. Ahırkapı’yı izleyerek tünel Boğaz’ın altından Harem’den çıkacak. Tünel Anadolu yakasında D-100 karayoluna katılacak.



2-KAÇ TL OLACAK?


Avrasya Tüneli’nden otomobiller için geçiş ücreti 4 dolar+KDV olarak açıklandı. Minibüsler ve otobüsler için ücret 6 dolar+KDV olacak.


3-NE ZAMAN KULLANILABİLECEK?


Avrasya Tüneli bugün devlet protokolüyle açılacak. Fakat tünel yarından itibaren halkın kullanımına sunulacak. Tünel 30 Ocak’a kadar 07.00 ile 21.00 saatleri arasında kullanılabilecek.



4-AVRASYA TÜNELİ KAÇA MAL OLDU?


Avrasya Tüneli olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi projesinin temeli 2011 yılında atıldı. Projeyi Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım (ATAŞ) şirketi inşa etti. Tünelin yapımının 1.3 milyar...