25 / 08 / 2024

avrupa kentsel dönüşüm

avrupa kentsel dönüşüm

Ülkemizde binlerce insanı ilgilendiren Kentsel Dönüşüm Projeleri, tüm hızıyla devam ediyor. Belediyelerin kilit rol oynadığı bu dev çalışma, kamuoyu tarafından sadece bina yıkılıp yenisini yapmak gibi algılanıyor...

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Kentsel dönüşüm başvuruları geriledi!

İnşaatta yaşanan kriz, kentsel dönüşüm çalışmalarını da doğrudan etkiledi. Büyük bir deprem riskinin olduğu mega kent İstanbul’un Avrupa yakasında, kentsel dönüşüm başvuruları 42 binlerden 19 bine kadar geriledi.

İzmir Karabağlar'a Avrupa modeli kentsel dönüşüm!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde çığır aşılacak proje planlanıyor. Dönüşüm projesini AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı. 

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki 6 kentsel dönüşüm projesi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan kentsel dönüşüm projeleri yükselen bölgelerde yer alıyor. Peki Avrupa Yakası'nda hangi projeler kentsel dönüşüm kapsamında yükseliyor?

Büyükçekmece'nin kentsel dönüşüm projesi Avrupa Konseyi sergisinde!

Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi Franda'da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kapsamında açılan sergide yer aldı..

Kepez Santral kentsel dönüşüm projesine 5 milyon avro hibe!

Antalya'da Kepez ve Santral mahallelerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesinin Avrupa Birliği'nden (AB) yaklaşık 5 milyon avro hibe kazandı.

Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi CNR Emlak Fuarı'nda!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak gerçekleştirdiği ve birçok Avrupa kentini kıskandıracak kapsamda modern bir kentsel dönüşüm projesi, CNR Emlak fuarında görücüye çıkacak.

Kış olimpiyatları Erzurum'da kentsel dönüşümü hızlandırdı!

Erzurum, 2017 yılı Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu nedenle adeta seferberlik ilan edilen kentte alt yapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi.

Şekerbank ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TUREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi Bursa'da yapıldı!

Türkiye’de kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak adlandırılan ‘Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin Adana ve Antalya’dan sonra üçüncü durağı, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa oldu.

3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi Bursa'da yapıldı!

Türkiye’de kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak nitelendirilen ‘Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin 3. buluşması, 2017 yılı ‘Avrupa Yeşil Başkenti’ adayı Bursa’da yapıldı.

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi 2017 yılında Bursa'da gerçekleşecek!

‘Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin Adana ve Antalya’dan sonra üçüncü durağı, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa oldu.

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümü ne zaman başlayacak?

Bursa'da sosyal alanda çok önemli projelere İmza atan Osmangazi Belediyesi, yeni Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesiyle Avrupa'dan gelen temsilcilerden tam not aldı.

avrupa kentsel dönüşüm Haberi

avrupa kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik hukuki süreç geçtiğimiz aylarda çıkarılan kanunla kolaylaştırıldı. Bu düzenleme şehirlerimizin kanayan yarası durumundaki mahalle ve semtlerin hızlı bir şekilde restorasyonunu sağlayacak.

Özel teşebbüsün de desteğiyle devam ettirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' maalesef tam manasıyla uygulanamıyor. Zira kamuoyunda bu proje sadece bina yıkmak ve yenilerini yapmak olarak algılanıyor. Halbuki altyapı, yollar, geçitler, köprü, rekreasyon alanlı ve tüm işleyişiyle bir bütün olan Kentsel Dönüşüm Projesi bu algıdan dolayı akim kalıyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Samsun'da yaşanan sel felaketi sonucunda Toplu Konut İdaresi'nin yeni yaptığı konutlar sel sularına teslim oldu. Dere yatağına yapılan modern görünümlü binalar çamur deryasına dönüştü ve sel sularında 11 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bu konuda II. Dünya Savaşı'nın ardından harabeye dönen Avrupa kentleri ve tsunami felaketiyle haritadan silinen...