09 / 05 / 2024

Avrupa Konseyi sergisi büyükçekmece kentsel dönüşüm

Avrupa Konseyi sergisi büyükçekmece kentsel dönüşüm

Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi Franda'da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kapsamında açılan sergide yer aldı..

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen bölgeler için bu yıl Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan “Faizler artmayacak” mesajı geldi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Galhau, şoklarla karşılaşmadığı sürece ECB'nin sıkılaşma sürecini tamamladığını ve yakın gelecekte faiz artırımına gerek olmadığını söyledi.

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Schengen vizesi ile ilgili karar verildi! Avrupa Parlamentosu kabul etti!

Schengen vizesi alacaklar buna dikkat etsin. Avrupa Birliği Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizesi ile o kararı verdi. İşte detaylar!

ABD Ulusal İstihbarat Raporu: İstanbul 2035'te Avrupa'nın en kalabalık kenti olacak!

ABD Ulusal İstihbarat Konseyi raporuna göre pandeminin etkilerinin hemen her bölgede senelerce sürmesi bekleniyor. Raporda İstanbul’un 2035 yılında Avrupa’nın en kalabalık şehri olacağı da öngörülüyor.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

AB Konseyi 2021-2027 bütçesini onayladı!

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Birlik'in toplam 1 trilyon 74 milyar avro olan 2021-2027 dönem bütçesine onay verdi.

Christian Berger, Kilis'teki hastane inşaatını inceledi!

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası arasındaki protokol kapsamında yapılan Kilis'teki hastane inşaatına gitti. Berger, inşaattaki ilerlemeden memnun olduğunu belirtti... 

Almanya'da 'Batı'da İslam Mimarisi' sergisi açıldı!

Almanya Köln'de "Avrupa’daki Camiler: Batı’da İslam Mimarisi" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Büyükçekmece'nin kentsel dönüşüm projesi Avrupa Konseyi sergisinde!

Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi Franda'da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kapsamında açılan sergide yer aldı..

Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz oranlarını değiştirmedi. ECB'nin açıklamasına göre, Yönetim Konseyi'nin toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı belirtildi.

Mall of İstanbul, Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi seçildi!

Türkiye'nin en büyük alışveriş yaşam ve eğlence merkezi Mall of İstanbul, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından, 'Ekstra Büyük Alışveriş Merkezi' kategorisinde "Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi" seçildi.

Zorlu Center, Avrupa’nın en iyisi seçildi!

Zorlu Center, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen ICSC European Shopping Centre Awards'ta Zorlu Center “New Development” kategorisinde Avrupa'nın “En İyi Alışveriş Merkezi” seçildi.

Avrupa Konseyi sergisi büyükçekmece kentsel dönüşüm Haberi

Avrupa Konseyi sergisi büyükçekmece kentsel dönüşüm

Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kapsamında açılan sergide Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi yer aldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, sergide yer verilen proje, Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Roman vatandaşların yaşadıkları konutların kentsel dönüşüm projesi oldu.

17 yıldır Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi üyeliği yaptığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Avrupa Konseyinin, Roman vatandaşlara yönelik yenilikçi ve yaratıcı projeler uygulayarak sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamayı başaran belediyelere iki yılda bir verilen  "Dosta! Ödülü" çerçevesinde böyle bir sergiyi planladıklarını söyledi.

Akgün, "Büyükçekmece'nin en güzel mahallelerinden biri olan, denizin hemen kıyısında, Büyükçekmece koyuna aşağı yukarı 10 kilometre sahili olan bir mahalle burası. Mimar Sinan Mahallesi, Atatürk'ün yemek yiyip, kahve içtiği lokantanın da yer aldığı ve...